v84

V84 Şartlı Giriş Yaptırmak

v84

Bilindiği üzere 11 nisan 2014 yılında bir kanun yürürlüğe girdi bu kanunda yazılan şu ki para cezasını ödedikten sonra yurt dışına çıkan yabancıların tekrar yurda girişlerinde bir geçici bir yasak konuluyor ve tekrar bir gün sonrasında bile tekrar ülkeye geldiklerinde kendilerine şartlı giriş formu imzalatılarak Türkiye’ de ikametini alabiliyorlar. Bu konuyla ilgili size danışmanlık hizmeti istiyorsanız hemen bizi arayın!

Deport ve V84 Nedir?

Deport diye bilinen şey aslında giriş yasağı demektir. Giriş yasakları ise süreli giriş yasağı ve süresiz giriş yasağı şeklinde ikiye ayrılmaktadır. süreli giriş yasağı yapılan suçun cinsine ve ödenmeyen para cezasına göre değişiklik göstermektedir. Süresiz giriş yasağı ise bir defalığına konulur ve kaldırılana kadar süresiz olarak Türkiye’ye giriş yasaklanır. Süreli giriş yasaklarına örnek olarak vize ihlalinde bulunduğunuz zaman kaçak konumunda Türkiye’ye girdiğiniz zaman , izinsiz çalıştığınız zaman ya da Türkiye’ de bir suça karıştığınız zaman size verilen yasaktır. Süreli giriş yasakları şu anda 11 nisan 2014 tarihinde değişen kanunla birlikte en fazla 5 yıl olur ve daha sonrasında 5 yıl daha uzatılabilir.

Para cezasını ödemeden çıkan yabancılara 5 yıl giriş yasağı konulur bazı yabancılar daha Türkiye’ye gelmem gelirken öderim gibi düşünceye sahip olurlar bu düşünceler yanlıştır. 11 nisan 2014’ de para cezasını ödeyerek giden yabacılara artık kalıcı giriş yasağı konulmuyor. Bundan yararlanarak 10 gün içerisinde ikamet izni alma şartıyla şartlı olarak Türkiye ye giren ve V84 kodu koyulan yabancılar bunu ihmal ettikleri zaman 10 gün içerisinde ikamet izni için yabancılar şubesine başvurmadıkları sürece kendilerine bu sefer ceza olarak bu kez süreli giriş yasağı konulacaktır.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

göç idaresi

İkamet Tezkeresi Nedir? İkamet Vizesi Nasıl Alınır? Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yabancı kişinin Türkiye’de verilen ilk vizesi dolduktan sonra daha fazla kalmak istiyorsa ilgili göç idaresinden alması gereken oturma izni belgesine denilir.
Türkiye’de kalma sebebine bağlı olarak ilgili belgeleri hazırlayarak il göç idaresine başvurmanız gerekmektedir.
Bulunduğunuz ildeki il göç idarelerinden herhangi birisine başvurmanız gerekmektedir.
Türkiye’de kalma sebebinize bağlı olarak 1 yıl ile 5 yıl arasında değişmektedir.
Vatandaşı olduğu ülkeye tanınan vize süresinden fazla kalmak istiyorsa ikamet tezkeresi almak zorundadır.
İkamet izninizin süresi bitmeden veya bittiğinden en geç 10 gün içerisinde herhangi bir il göç idaresine başvurmanız gerekmektedir.Size tanınan bu süreyi geçirirseniz 2 katı harç ödeme yada deport edilme durumuyla karşılaşabilirsiniz.
5682 Sayılı Pasaport Kanunu ve 5683 Sayılı Yabancıların Türkiye‘de Seyahatlerine İlişkin kanun sebebiyle oturma izni alabilmek için pasaportunuz olması gerekiyor.
5683 sayılı Kanunun 11. maddesi gereğince ikamet tezkeresini kaybedenlerin ikamet tezkeresinin kayıp olduğuna dair, bağlı bulunan polis merkezi görevlileri tarafından tanzim edilecek kayıp eşya tutanağı ile birlikte en kısa sürede il göç idarelerine başvurarak yeni ikamet tezkeresi almaları gerekmektedir. 
İl göç idaresine başvurarak 492 Sayılı Harçlar Kanununa defter bedelini ödemek şartıyla yeni ikamet tezkeresi talebinde bulunabilirsiniz.
Türkiye’de yabancılara verilen ikamet izinleri 5682 sayılı Kanun ve 5683 sayılı Kanun çerçevesinde ülkemize geliş ve ülkemizde kalış sebeplerine göre düzenlenmektedir. Örnek olarak; ülkemize çalışmak üzere gelen bir yabancıya “çalışma amaçlı”, öğrenim amacıyla gelen bir yabancıya “öğrenim amaçlı”, ikamet izni verilmektedir. Yabancıların kalış durumları değişmediği sürece ikamet amacı değiştirilemez.Fakat yabancıların ülkedeki kalış durumlarının değişmesi halinde örneğin okulu bitmesi durumunda ikamet izni aldığı il göç idaresine bildirmesi halinde talebi değerlendirilmemektedir.
İkamet izin belgeleri ile birlikte pasaport bulundurmanız gerekmektedir.İkamet tezkereleri pasaport yerine geçmemektedir. 
Türkiye’de kısa süreli vize süreleri 12 aydır. 12 ay sonunda amaca uygun bir şekilde yeniden ikamet izni almanız gerekmektedir.
Kaçak durumundasınız herhangi bir polis çevirmesinde deport (sınır dışı) edilebilirsiniz en kısa sürede bizim şirketimizle iletişime(0539 920 33 22) geçin size bilgi verelim.
Türkiye’de doğan yabancı çocukların anne veya babasının Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat ederek MERNİS doğum belgesi alması, çocuğun adına bireysel pasaport çıkartması veya kendi pasaportlarına ekletmesi ve en geç 90 gün içerisinde ebeveyn veya yasal temsilcilerinin il göç idaresine müracaat ederek ikamet tezkeresi alması gerekmektedir.
Bu belge sizin Türkiye’de yaşama hakkınızı gösteren bir evrak olup, istenildiği taktirde polis ve jandarmalara göstermek zorundasınız.
Türkiye’de yaşadığı adresini değiştirmek isteyen yabancıların, adres değişikliğini 5683 sayılı Kanunun 14.maddesi gereğince 48 saat içinde gidilen İl’in, ayrıldıkları İl’in ve gittikleri İl’in il göç idarelerine ayrıca “Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliğinin” 14.maddesi (1) fıkrası uyarınca 20 iş günü içinde nüfus müdürlüklerine bildirmekle yükümlüdürler. Aksi takdirde idari para cezası verilmektedir.

Deport ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız lütfen bizimle hemen iletişime geçin size yardımcı olalım. Bize Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan yada ofisimizden ulaşabilirsiniz.

deport-iptal-etme

Deport Cezası Kaldırma Yöntemi

deport-iptal-etme

Türkiye’de herhangi bir nedenle deport alan yabancı uyruklu kişilerin tekrar ülkeye giriş yapabilmeleri için normal şartlarda deport sürelerinin bitmiş olması gerekiyor. Ama bu süre bitmeden bu cezayı kaldırma yolu yok mu? Tabiki de var burada Yabancı Danışmanlık  olarak biz devreye girmekteyiz.

Öncelikle size bu konuyla ilgili biraz fikir sahibi yapalım.Türkiye’de yaşayan yabancılar yürürlükte olan kanunlardan birine uymadığı taktirde yurt dışına gönderilmesi haline deport denilmektedir. Bu sebeple o kişi belirlenen süre boyunca Türkiye’ye giriş yapamaz.

Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş yasağı yani bilinen adıyla Deport Cezasının iptal edilmesi mümkün mü? Mümkün ama deport edilme sebebine göre değişebilir örneğin (ahlak dışı eylemde bulunmak) gibi sebeplerden dolayı sınır dışı edilen yabancının tekrar ülkeye girişi mümkün değildir.

Ama şu şartlar sebebiyle sınır dışı ( deport ) edilme durumu söz konusuysa ceza kaldırılabilmektedir.

  • İkamet Süresi İhlali
  • Sahte evlilik suçlaması ile deport edilme ( V70 Koduyla ) durumda ise bazı şartların oluştuğu durumda, Şartlar aşağıda belirtilmiştir.

İkamet Süresi İhlali ve ya Kaçak Yakalanan Yabancı

Türkiye’de ikamet ihlalinde bulunarak yani ona verilen ikamet süresi bittikten sonra Türkiye’den çıkış yapmayan ve ülkede kalmaya devam eden yabancılar sınır dışı edildikten sonra yeniden ülkeye giriş yapabilmeleri için Türkiye’de hiç bir suça karışmamış olması gerekmektedir. Bu kişiler bulundukları ülkenin Türk Konsolosluğuna çalışma izni başvurusunda bulunabilirler ve başvurusu kabul edildiği taktirde cezaları kalkar, Türkiye’ye aldıkları bu çalışma izniyle giriş yapabilirler.Fakat belirtmek isteriz ki bu cidden çok zor ve kabul edilme durumu belirsizdir. Çalışma Bakanlığı bazen olumlu bazen olumsuz şekilde başvuruları yanıtlamaktadır.

Sahte Evlilik v70 Tahdit Koduyla Deport Edilerek Türkiye’ye Giriş Yasağı Olan Yabancı

Yabancı kişinin gerçekten Türkiye’de gerçek bir evlilik yapması durumunda, Emniyet unsurlarımız sizin bu evliliğini istemeden de olsa yanlış değerlendirip sahte olarak algılaması sebebiyle oturum izni‘nin iptal edilip Türkiye’den sınırdışı (deport) edilme kararı verilmesi durumunda bu konuya itiraz etmek için yabancı kişinin dava açma hakkı vardır. Dava sonuçu evlilik durumunun gerçek olması ile sonuçlanırsa deport durumu iptal edilecektir. Türkiye’ye giriş yapılabilecektir.

Deport ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız lütfen bizimle hemen iletişime geçin size yardımcı olalım. Bize Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan yada ofisimizden ulaşabilirsiniz.

 

  • Bizi Takip Edin

    Facebook
    Facebook
    Google+
    Google+
    http://www.yabancidanismani.com/kategori/deport">
    LINKEDIN
    INSTAGRAM
  • Bize Ulaşın

    Telefon :
    Ofis: +90 0212 853 99 90
    Mobil: +90 0539 920 33 22

    Mail :
    info@yabancidanismani.com

    Adres :
    Cumhuriyet Mahallesi Nazım Hikmet Bulvarı Concepta Plaza Çarşı Girişi No:91/1 Dükkan:13 Beylikdüzü - İSTANBUL

  • Neden Biz?

    Oturma izni ve Çalışma izni konularını başarı ile çözümleyen firmamız aracılıyla yapacağınız tüm işlemlerden %100 memnuniyet garantisi alacağınızdan kesinlikle emin olabilirsiniz.

    Hiç çekinmeden bizi arayabilir ya da Beylikdüzü'nde bulunan ofisimizi ziyarete gelebilir ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

  • Sizi Arayalım

    Telefon numaranızı bırakırsanız en kısa zamanda biz sizi arayacağız.

    Ad Soyad

    Telefon

    Konu

+9 0539 920 33 22