İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü – Oturum İzni

Şu an yürürlükte olan düzenlemeyle birlikte Göç idaresi genel müdürlüğünün taşra teşkilat yapılanması henüz tamamlanmadığı için yabancı ülke vatandaşlarının işlemlerinin büyük bir bölümü emniyet genel müdürlüğü ile yapılan anlaşma neticesinde il emniyet yabancılar şube müdürlükleri ve de ilçe yabancılar büro amirlikleri tarafından sağlanmaktadır. Yabancıları yalnız yüz yüze değil aynı zamanda online olarak işlemlerini gerçekleştirebilmesi adına il emniyet yabancılar şube müdürlüğünün internet sitesi üzerinden de randevularını alabilirler. 18 mayıs 2015 tarihinde alınan bu karar neticesinde yabancılar işlemlerini buradan sürdürebilecekler.

İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü - Oturum İzni

Ülkemizde bugün bir çok yabancı uyruklu vatandaş ikamet etmekte dolayısıyla bu vatandaşlarında belirli aralıklarla ikamet ya da herhangi bir nedenden dolayı yardıma ihtiyaçları olmaktadır bu yüzdende emniyet genel müdürlüğü bu vatandaşların mağdur olmaması ve işlemlerinin de daha hızlı olması adına bu görevi üstlenmişlerdir. Yabancılar aynı zamanda işlemlerini internet üzerinden de rahatlıkla yapabileceklerdir. Eskiden en ufak işlem için dahi kapıların önünde kuyruklar oluşurken bu gün bu sistem sayesinde gereksiz kalabalıklarında önüne geçmiş bulunuyor. Çünkü belirli aralıklarla yabancıları ikamet izinlerinin sürelerini uzatmaları gerekiyor bu da insanların buralara giderek vakitlerinin çoğunu harcamasının önüne geçmiş oluyor. Online işlemler her ortamda olduğu gibi gerek vize anlamında gerekse ikamet noktasında insanların bir hayli yardımcısı oluyor diyebiliriz.

 Ülkemizde gerek iş gerek aile gerekse öğrencilerin ikamet izin başvuruları başta olmak üzere işlemlerin şeffaf ve de hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir bu bağlamda e-ikamet projesi bir hayli faydalı işlem görmüştür. İlk başvurular online alındıktan sonra randevu alınarak bu müdürlüklere gidilip gereken işlemlerin tamamlanması sağlanmıştır.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

V84 Şartlı Giriş Yaptırmak

v84

Bilindiği üzere 11 nisan 2014 yılında bir kanun yürürlüğe girdi bu kanunda yazılan şu ki para cezasını ödedikten sonra yurt dışına çıkan yabancıların tekrar yurda girişlerinde bir geçici bir yasak konuluyor ve tekrar bir gün sonrasında bile tekrar ülkeye geldiklerinde kendilerine şartlı giriş formu imzalatılarak Türkiye’ de ikametini alabiliyorlar. Bu konuyla ilgili size danışmanlık hizmeti istiyorsanız hemen bizi arayın!

Deport ve V84 Nedir?

Deport diye bilinen şey aslında giriş yasağı demektir. Giriş yasakları ise süreli giriş yasağı ve süresiz giriş yasağı şeklinde ikiye ayrılmaktadır. süreli giriş yasağı yapılan suçun cinsine ve ödenmeyen para cezasına göre değişiklik göstermektedir. Süresiz giriş yasağı ise bir defalığına konulur ve kaldırılana kadar süresiz olarak Türkiye’ye giriş yasaklanır. Süreli giriş yasaklarına örnek olarak vize ihlalinde bulunduğunuz zaman kaçak konumunda Türkiye’ye girdiğiniz zaman , izinsiz çalıştığınız zaman ya da Türkiye’ de bir suça karıştığınız zaman size verilen yasaktır. Süreli giriş yasakları şu anda 11 nisan 2014 tarihinde değişen kanunla birlikte en fazla 5 yıl olur ve daha sonrasında 5 yıl daha uzatılabilir.

Para cezasını ödemeden çıkan yabancılara 5 yıl giriş yasağı konulur bazı yabancılar daha Türkiye’ye gelmem gelirken öderim gibi düşünceye sahip olurlar bu düşünceler yanlıştır. 11 nisan 2014’ de para cezasını ödeyerek giden yabacılara artık kalıcı giriş yasağı konulmuyor. Bundan yararlanarak 10 gün içerisinde ikamet izni alma şartıyla şartlı olarak Türkiye ye giren ve V84 kodu koyulan yabancılar bunu ihmal ettikleri zaman 10 gün içerisinde ikamet izni için yabancılar şubesine başvurmadıkları sürece kendilerine bu sefer ceza olarak bu kez süreli giriş yasağı konulacaktır.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İkamet Harçları Ücretleri

İkamet izni belgeleri kanun gereğince değerli kağıtlar arasında yer alıyor bu nedenle de her yıl maliye bakanlığı tarafından belirlenen bir ücrete tabi olmak zorundadır bu belgeleri alırken hiç bir ülke vatandaşları bu ücretten muaf sayılamazlar bu nedenle de en son ocak 2015 yılı itibariyle 55,00 tl olarak kararlaştırılmıştır. Aşağıdaki listede her ülkenin vatandaşları için belirtilmiş ücretler yer almaktadır. Bu rakamlar belirlendikten sonra resmi gazetede yürürlüğe yayınlanarak yürürlüğe girerler. İkamet izinleri her ay olmak üzere hesaplanır burada ilk ay için 13,30tl gibi bir rakam öngörülmektedir bu ilk ayda toplamda 24,80 tl olarak hesaplanır daha sonra izin bir ayı geçtiğinde eğer ki devam edecekse bu kez her ay için 84,20 tl gibi bir rakam daha alınmaktadır. Burada ilk aydan daha sonraki aylarda harç miktarları kesirleri tam ay şeklinde dikkate alınmaktadır. Eğer ki bu süre içerisinde ikamet izni alınmaz ya da sürenin uzatılmaması gibi bir durum oluşursa o zaman aşılan süre boyunca yeniden hesaplanarak harcın miktarı alınır. Bu tahsilin engellenmesi için bir sorun teşkil etmez.

yabancilar_harc_bedelleri

Üstelik böyle bir durumda gece ve de gecikme ücretinin faizi de uygulanmaktadır. İkamet izni harçlarının tespitinde maliye bakanlığı yetkili kılınmıştır. İkamet izni müracaatlarında ikamet tezkere harcı, tek giriş vize harcı ziyaretinde ikamet tezkere ücreti haricinde onu hangi bir Ücret ödenmemektedir.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de Oturma İzni Süreleri Ne Kadardır?

Türkiye’ de yabancıların oturma izin süreleri belli başlı kriterlere göre ayarlanmıştır bu nedenle oturma iznini bir kez aldınız diyelim bu süresiz bir şekilde değildir bunun için size belirtilen süreler vardır bu süreler genellikle sizin Türkiye’ de bulunma koşullarınıza göre değişmektedir. Örneğin bir öğrenci iseniz aldığınız alacağınız oturma izninizin süresi farklı çalışan biri iseniz onun oturma izni süresi farklıdır.

Bu sürelerin sonunda ise oturma izninizin süresini de uzatabilmek gibi bir şansınız vardır. eğer ki size verilen oturma izninin süresi dolmuş ise o zaman yeniden başvurmak için ikamet sürenizin dolmasından sonra 15 günlük bir süreniz vardır. bu 15 gün içerisinde emniyete başvurarak sürenizin uzatılmasını talep edebilirsiniz.

Oturma izni başvuruları en fazla 4 kez olarak planlanmıştır dörtten fazla başvuruda bulunamazsınız. Eğer ki bulunduğunuz adres ya da şehri değiştirmeniz gerekiyorsa o zaman yapmanız gereken aynı oturma izni üzerinden işlem yaptırmaktır bunun için yeniden bir oturma izni çıkartmanıza gerek yoktur.

oturma izni

 YABANCILAR OTURMA İZİNİ İKAMET TEZKERELERİNİN SÜRESİ VE UZATILMASI

Yabancı bir ülke vatandaşının ülkemizde oturma izni süresi beş yıldır. Bu karşılıklı anlaşma gereğince uzun ya da daha kısa olmak kaydı ile değişiklik gösterebilmektedir.

YABANCILAR OTURMA İZNİ İKAMET TEZKERELERİNİ KAYBEDENLER

Eğer ki Türkiye’ de oturma izniniz herhangi bir nedenden dolayı kaybetmiş iseniz bu çalınmış olabilir o zaman gerekli mercilere mutlaka müracaat etme mecburiyeti doğurur.  Başvuru sonrasında işlemleriniz kontrol edilerek yeniden çıkartılır.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı ile evli olan kişiye 3 yıllık bir ikamet izni verilmektedir .

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

+9 0212 853 99 90