yatirim-yapan-turk-vatandasligi-alacak

Yatırım Yapan Türk Vatandaşlığı Alacak

Yatırım Yapan Yabancılara Türk Vatandaşlığı Verilecek

English

Who make investment for Turkey, They can take easly Turkish Passport.

yatirim-yapan-turk-vatandasligi-alacak

29 Kasım 2016 Tarihinde Türkiye’nin Başbakanı Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Sadece konut alanında yatırım yapan yabancılara değil Türkiye’ye sermaye getirecek yeni bir iştirakda bulunacak, yatırıma ortak olacak yabancıları da kapsayacak bir kanun olacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanabilmek için yapılacak yatırımın henüz miktarı belirlenmedi. Fakat belirli bir miktarda yatırım yapan yabancı için belirli bir geçiş süreci başlayacak öncelikle Türkiye’de kalması için ikamet izni vereceğiz. Kendisinin bu süreçte herhangi bir sorunu olmaması durumda vatandaşlık vereceğiz.

Bu çalışma ile Türkiye’de herhangi bir yatırıma ortak olacak, sermaye getirebilecek yabancıları teşvik etmek istiyoruz.

 

 

Çalışma izni ile Türk Vatandaşlığı Kazanma

Çalışma izni ile Türk Vatandaşlığı Kazanma

Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de çalışma izni belirli bir şarta dayanmaktadır dilerseniz ilk önce çalışma izni başvurusu hakkında bilgilendirme yaparak başlayalım yazımıza.

ÇALIŞMA İZİN BAŞVURUSU

Ülkemizde çalışmak isteyen yabancı uyruklu kişiler burada çalışmaya başlamadan önce izin başvurusu yapmak durumundadır bu izinleri kabul edildikten sonra ancak çalışmaya başlayabilmektedir.  Ülkemizde çalışacak olan yabancılara bu izinleri Ekonomi Bakanlığı, Üniversitelerde görev yapacak yabancı uyruklu akademik personele ise yalnızca YÖK çalışma izni vermektedir.

Ancak burada yapılacak başvurunun yalnızca bir işyeri ya da bir işletme üzerinden yapılması gerekmektedir. Ancak bu şekilde istedikleri yerde çalışma izni verilmektedir. Bir işveren olmadan herhangi bir yabancı asla başvuru yapamaz.

ÇALIŞMA İZİN TÜRLERİ

Çalışma izni ile Türk Vatandaşlığı Kazanma

SÜRELİ ÇALIŞMA İZNİ

Burada yabancının ülkemizde kalacağı süre iş süresince belirlenmektedir. Bu sürenin azami sınırı ise ancak 1 yıl olarak belirlenmiştir. 1 yıldan sonra eğer ki iş bitmemiş ise 2 yıl daha uzatabilme şansı vardır.

SÜRESİZ ÇALIŞMA İZNİ

Sürsiz olarak çalışmak için ülkemizde en az 8 yıl ikamet etmiş olması gerekir 8 yıl çalışan bir yabancıya süresiz çalışma hakkı tanınmaktadır. Ancak bu süresiz çalışma izni belirlenen kanun maddesi gereğince uzun dönem ikamet izninin sona erdirilmesi yani iptal edilmesi durumunda sonlandırılmaktadır.

BAĞIMSIZ ÇALIŞMA İZNİ

Burada en az 5 yıl ülkemizde hizmet vermiş olması gerekir. Eğer ki istihdama katkı sağladığı görülmüş ise ancak o zaman bağımsız çalışma izni hakkı tanınmıştır

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Türk Vatandaşlığının Doğumla Kazanılması

Türk Vatandaşlığının Doğumla Kazanılması

Türk vatandaşlığı hakkından faydalanabilmeniz için önünüzde iki seçenek vardır bunlardan birincisi doğumla kazanılan vatandaşlık hakkı bir diğeri ise sonradan kazanılan vatandaşlık hakkı biz bu yazımızda daha çok doğumla beraber kazanılan türk vatandaşlığı hakkında detaylı bir bilgi vermek istiyoruz. Sonradan vatandaş olma hakkı ile ilgili bilgileri başka bir yazımızda sizinle paylaşırız.

Türk Vatandaşlığının Doğumla Kazanılması

DOĞUMLA BİRLİKTE TÜRK VATANDAŞLIĞI KAZANMAK

Burada da karşınıza iki türlü yok çıkacaktır bunlardan birincisi soy bağı ile kendiliğinden kazanılan vatandaşlık ikincisi ise doğum yeri esasınız baz alınarak kendiliğinden kazanmış olduğunuz vatandaşlık.

Soy Bağı Esası

Bu durumda mutlaka bunlardan aşağıdakilerden birisinin var olması gerekmektedir.

  1. Anne ya da babadan herhangi birisinin Türk vatandaşı olması
  2. Baba Türk vatandaşı fakat Anne yabancı ülke vatandaşıysa o zaman çocuğun mutlaka babaya soy bağı ile bağlı olduğu kesin bir şekilde ispat edilmesi gerekir. Yani herkesin anlayacağı dilden konuşmak gerekirse çocuk gerçekten de babadan olması gerekir.

Burada yukarıda belirtmiş olduğum esaslar çerçevesinde çocuk doğmuş ise aile bütünlüğü kesinlikle aranmaz yani herhangi bir evlilik olması zorunluluğu yoktur. Üstelik çocuğun Türkiye’ de olmasına da gerek yoktur.

Eğer ki çocuk daha önce doğmuş ve 18 yaşını tamamlamış ise o zaman bu yukarıdaki şartları taşıyıp taşımadığı bir araştırmaya tabi tutulur ve daha sonra Türk vatandaşlığı hakkı verilir.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Türk Vatandaşlığının Evlenme Yoluyla Kazanılma

Türk Vatandaşlığının Evlenme Yoluyla Kazanılması

Türk Vatandaşlığının Evlenme Yoluyla Kazanılma

Aslında bir çok kişi bir Türk vatandaşıyla evlenerek ya da başka bir ülke vatandaşıyla evlenerek o ülkenin vatandaşı olma imkânını yakaladıklarını düşünürler ancak bu durum düşündükleri kadar basit değildir. Bu durum belirli bir şarta bağlanmıştır.  Örneğin evlendiğiniz bir Türk vatandaşı kadın ya da erkekle en az üç yıl evli olmanız gereklidir. Ancak bu şartı yerine getirdikten sonra diğer hakları yerine getirmeye hak kazanabilirsiniz.  Dilerseniz bu üç yılın sonunda hangi şartları yerine getirme zorunluluğunda olacaksınız bunları belirterek başlayalım.

  • Türk devleti için aile yapısı oldukça önemlidir bu nedenle evliliğinizin bir aile birliği içinde yaşanıyor olması gerekir.
  • Eğer ki evlilik birliği içerisinde bir yaşam tarzınız var ise başvuru yapamazsınız bu nedenle bağdaşmayacak tutumlar içerisinde olmamalısınız. Örneğin mantık evliliği yapılmış ve de ayrı yaşanıyor ise.
  • Türk aile birliği olduğu gibi kamu düzeni ve güvenliğine kesinlikle bir engel getirmeme hali içerisinde olmanız gerekir.
  • Başvuru yaptınız ancak Türk vatandaşı olan eşinizin ölüm durumu meydana geldi o zaman ilk şart olan aile yapısı aranmaz

TÜRK VATANDAŞLIĞININ SONRADAN KAZANILMASI

Türk vatandaşı olmak isteyen bir yabancı kanunda belirtilmiş olan şartları kesinlikle yerine getiriyor olması gereklidir bu şartlardan bir tanesi yerine getirilmemesi durumunda başvuru yapmış dahi olsalar reddedileceklerdir.  Yani şunu söyleyebiliriz başvuru yapmış olmak sizin türk vatandaşlığına geçeceğiniz hakkını kesinlikle vermez.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yabancı kişinin Türk Vatandaşı ile Evlenmesi

Yabancı Kişinin Türk Vatandaşı ile Evlenmesi

Türkiye’ de evlenecek olan bir yabancı kişi ancak Türk evlendirme memurunun nikah kıyması ile evlenmiş sayılmaktadır.  Bu durum aslında Türk vatandaşı ile de evlendiğinde aynı geçerliliğini korumaktadır.  Yabancılar Türkiye ‘ de bir Türk vatandaşı ile evlenmek istiyorsa o zaman bunun başvurusunu evlendirme memurluğuna yaptırması gerekir başvuru kabul edildikten sonra evlenmelerine bir sakınca yoktur. Evlenme başvurusu belgesinin getirilmesinin ardından evlendirme memuru yabancı ülke başkonsolosluğunu direk olarak arayabilmektedir. Ya da isterse genel müdürlük aracılığı ile istenilebilmektedir.

Yabancı kişinin Türk Vatandaşı ile Evlenmesi

Türkiye’ de Evlenme Şartları Nelerdir?

Türkiye’ de yaşayan yabancı kişilerin aşağıda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmesi gerekmektedir.

  • Reşit olmak zorundadır (18 yaşını tamamlamış)
  • Ayırdım yapabilme gücüne sahip olmak
  • Yakın bir akrabası olmamak
  • Başka bir ülkede ya da başka bir kişiyle evlenmiş olamamak eğer ki daha önce evlenmiş ise boşanmanın kesin olduğunu ispatlayabilecek mahkeme kararının bulunması.
  • Evleneceği kadında herhangi bir şekilde evlilik yasağının bulunmaması
  • Kazai evlenme yasağı bulunmamak.
  • Herhangi bir bulaşıcı ya da zührevi hastalığının bulunmaması

 

Başvuru Sırasında Gereken Belgeler

  • 4 tane imzalı şekilde evlenme beyannamesi
  • Taraflara ait olan nüfus kâğıtlarının asılları yabancı için pasaport ve kendi ülkesinin konsolosluğundan ya da makamlarından düzenlenecek bir doğum belgesi.
  • Taraflardan birisi eğer isteyecekse sağlık raporu
  • Eşlerin 4 adet vesikalık olan resmi
  • Medeni durumlarını gösteren belge
  • Evlenme Ehliyet Belgesi

 

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

  • Bizi Takip Edin

    Facebook
    Facebook
    Google+
    Google+
    http://www.yabancidanismani.com/kategori/vatandaslik">
    LINKEDIN
    INSTAGRAM
  • Bize Ulaşın

    Telefon :
    Ofis: +90 0212 853 99 90
    Mobil: +90 0539 920 33 22

    Mail :
    info@yabancidanismani.com

    Adres :
    Cumhuriyet Mahallesi Nazım Hikmet Bulvarı Concepta Plaza Çarşı Girişi No:91/1 Dükkan:13 Beylikdüzü - İSTANBUL

  • Neden Biz?

    Oturma izni ve Çalışma izni konularını başarı ile çözümleyen firmamız aracılıyla yapacağınız tüm işlemlerden %100 memnuniyet garantisi alacağınızdan kesinlikle emin olabilirsiniz.

    Hiç çekinmeden bizi arayabilir ya da Beylikdüzü'nde bulunan ofisimizi ziyarete gelebilir ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

  • Sizi Arayalım

    Telefon numaranızı bırakırsanız en kısa zamanda biz sizi arayacağız.

    Ad Soyad

    Telefon

    Konu

+9 0539 920 33 22