Gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık

Türkiye’den Ev Alana Vatandaşlık

Who buy home from Turkey can take Turkish Citizenship

12 Ocak 2017 Tarihinde yayınlanan resmi gazetede bazı şartları yerine getiren yabancılara Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı verilecektir.

Bu Şartlar şu şekilde sıralanmaktadır.

  • En az 2 Milyon Dolar tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştiren ve durum Ekonomi Bakanlığınca tespit edilen,
  • En az 1 Milyon Dolar tutarında taşınmazı tapu kayıtlarında en az 3 yıl satılmaması şehri koyulması şartıyla satın aldığını Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen,
  • En az 100 Kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tespit edilen,
  • En az 3 Milyon Dolarlık mevduatı 3 yıl tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren herhangi bir bankaya yatırıldığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilen,
  • En az 3 Milyon Dolar tutarında Devlet borçlanma araçlarını 3 yıl tutmak kaydıyla satın aldığı Hazine Müsteşarlığınca tespit edilen;

yabancıların Vatandaşlık başvuru yapabilmeleri uygun görülmüştür.

English 

These Apply Terms are listed as follows

  • At least 2 Million Dollars worth of fixed capital investment has been realized and the situation determined by the Ministry of Economy,
  • Provided that at least 1 Million Dollars shall be purchased in the title deed registry for at least 3 years, provided that it is not located in the city, it shall be determined by the Ministry of Environment and Urbanization,,
  • The Ministry of Labor and Social Security, which employs at least 100 workers,
  • The Bank has deposited at least 3 Million Doll deposits in any bank operating in Turkey provided that it keeps deposits for 3 years and the Bank determined by the Banking Regulation and Supervision Agency,
  • At least 3 Million Dollars The State Treasury purchased by the Undersecretariat of Treasury for 3 years;

It is deemed appropriate for foreigners to apply for Citizenship.

Yatırım Yapan Türk Vatandaşlığı Alacak

Yatırım Yapan Yabancılara Türk Vatandaşlığı Verilecek

English

Who make investment for Turkey, They can take easly Turkish Passport.

yatirim-yapan-turk-vatandasligi-alacak

29 Kasım 2016 Tarihinde Türkiye’nin Başbakanı Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Sadece konut alanında yatırım yapan yabancılara değil Türkiye’ye sermaye getirecek yeni bir iştirakda bulunacak, yatırıma ortak olacak yabancıları da kapsayacak bir kanun olacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanabilmek için yapılacak yatırımın henüz miktarı belirlenmedi. Fakat belirli bir miktarda yatırım yapan yabancı için belirli bir geçiş süreci başlayacak öncelikle Türkiye’de kalması için ikamet izni vereceğiz. Kendisinin bu süreçte herhangi bir sorunu olmaması durumda vatandaşlık vereceğiz.

Bu çalışma ile Türkiye’de herhangi bir yatırıma ortak olacak, sermaye getirebilecek yabancıları teşvik etmek istiyoruz.

 

 

Çalışma izni ile Türk Vatandaşlığı Kazanma

Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de çalışma izni belirli bir şarta dayanmaktadır dilerseniz ilk önce çalışma izni başvurusu hakkında bilgilendirme yaparak başlayalım yazımıza.

ÇALIŞMA İZİN BAŞVURUSU

Ülkemizde çalışmak isteyen yabancı uyruklu kişiler burada çalışmaya başlamadan önce izin başvurusu yapmak durumundadır bu izinleri kabul edildikten sonra ancak çalışmaya başlayabilmektedir.  Ülkemizde çalışacak olan yabancılara bu izinleri Ekonomi Bakanlığı, Üniversitelerde görev yapacak yabancı uyruklu akademik personele ise yalnızca YÖK çalışma izni vermektedir.

Ancak burada yapılacak başvurunun yalnızca bir işyeri ya da bir işletme üzerinden yapılması gerekmektedir. Ancak bu şekilde istedikleri yerde çalışma izni verilmektedir. Bir işveren olmadan herhangi bir yabancı asla başvuru yapamaz.

ÇALIŞMA İZİN TÜRLERİ

Çalışma izni ile Türk Vatandaşlığı Kazanma

SÜRELİ ÇALIŞMA İZNİ

Burada yabancının ülkemizde kalacağı süre iş süresince belirlenmektedir. Bu sürenin azami sınırı ise ancak 1 yıl olarak belirlenmiştir. 1 yıldan sonra eğer ki iş bitmemiş ise 2 yıl daha uzatabilme şansı vardır.

SÜRESİZ ÇALIŞMA İZNİ

Sürsiz olarak çalışmak için ülkemizde en az 8 yıl ikamet etmiş olması gerekir 8 yıl çalışan bir yabancıya süresiz çalışma hakkı tanınmaktadır. Ancak bu süresiz çalışma izni belirlenen kanun maddesi gereğince uzun dönem ikamet izninin sona erdirilmesi yani iptal edilmesi durumunda sonlandırılmaktadır.

BAĞIMSIZ ÇALIŞMA İZNİ

Burada en az 5 yıl ülkemizde hizmet vermiş olması gerekir. Eğer ki istihdama katkı sağladığı görülmüş ise ancak o zaman bağımsız çalışma izni hakkı tanınmıştır

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Türk Vatandaşlığının Doğumla Kazanılması

Türk vatandaşlığı hakkından faydalanabilmeniz için önünüzde iki seçenek vardır bunlardan birincisi doğumla kazanılan vatandaşlık hakkı bir diğeri ise sonradan kazanılan vatandaşlık hakkı biz bu yazımızda daha çok doğumla beraber kazanılan türk vatandaşlığı hakkında detaylı bir bilgi vermek istiyoruz. Sonradan vatandaş olma hakkı ile ilgili bilgileri başka bir yazımızda sizinle paylaşırız.

Türk Vatandaşlığının Doğumla Kazanılması

DOĞUMLA BİRLİKTE TÜRK VATANDAŞLIĞI KAZANMAK

Burada da karşınıza iki türlü yok çıkacaktır bunlardan birincisi soy bağı ile kendiliğinden kazanılan vatandaşlık ikincisi ise doğum yeri esasınız baz alınarak kendiliğinden kazanmış olduğunuz vatandaşlık.

Soy Bağı Esası

Bu durumda mutlaka bunlardan aşağıdakilerden birisinin var olması gerekmektedir.

  1. Anne ya da babadan herhangi birisinin Türk vatandaşı olması
  2. Baba Türk vatandaşı fakat Anne yabancı ülke vatandaşıysa o zaman çocuğun mutlaka babaya soy bağı ile bağlı olduğu kesin bir şekilde ispat edilmesi gerekir. Yani herkesin anlayacağı dilden konuşmak gerekirse çocuk gerçekten de babadan olması gerekir.

Burada yukarıda belirtmiş olduğum esaslar çerçevesinde çocuk doğmuş ise aile bütünlüğü kesinlikle aranmaz yani herhangi bir evlilik olması zorunluluğu yoktur. Üstelik çocuğun Türkiye’ de olmasına da gerek yoktur.

Eğer ki çocuk daha önce doğmuş ve 18 yaşını tamamlamış ise o zaman bu yukarıdaki şartları taşıyıp taşımadığı bir araştırmaya tabi tutulur ve daha sonra Türk vatandaşlığı hakkı verilir.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Türk Vatandaşlığının Evlenme Yoluyla Kazanılması

Türk Vatandaşlığının Evlenme Yoluyla Kazanılma

Aslında bir çok kişi bir Türk vatandaşıyla evlenerek ya da başka bir ülke vatandaşıyla evlenerek o ülkenin vatandaşı olma imkânını yakaladıklarını düşünürler ancak bu durum düşündükleri kadar basit değildir. Bu durum belirli bir şarta bağlanmıştır.  Örneğin evlendiğiniz bir Türk vatandaşı kadın ya da erkekle en az üç yıl evli olmanız gereklidir. Ancak bu şartı yerine getirdikten sonra diğer hakları yerine getirmeye hak kazanabilirsiniz.  Dilerseniz bu üç yılın sonunda hangi şartları yerine getirme zorunluluğunda olacaksınız bunları belirterek başlayalım.

  • Türk devleti için aile yapısı oldukça önemlidir bu nedenle evliliğinizin bir aile birliği içinde yaşanıyor olması gerekir.
  • Eğer ki evlilik birliği içerisinde bir yaşam tarzınız var ise başvuru yapamazsınız bu nedenle bağdaşmayacak tutumlar içerisinde olmamalısınız. Örneğin mantık evliliği yapılmış ve de ayrı yaşanıyor ise.
  • Türk aile birliği olduğu gibi kamu düzeni ve güvenliğine kesinlikle bir engel getirmeme hali içerisinde olmanız gerekir.
  • Başvuru yaptınız ancak Türk vatandaşı olan eşinizin ölüm durumu meydana geldi o zaman ilk şart olan aile yapısı aranmaz

TÜRK VATANDAŞLIĞININ SONRADAN KAZANILMASI

Türk vatandaşı olmak isteyen bir yabancı kanunda belirtilmiş olan şartları kesinlikle yerine getiriyor olması gereklidir bu şartlardan bir tanesi yerine getirilmemesi durumunda başvuru yapmış dahi olsalar reddedileceklerdir.  Yani şunu söyleyebiliriz başvuru yapmış olmak sizin türk vatandaşlığına geçeceğiniz hakkını kesinlikle vermez.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

+9 0212 853 99 90