Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı ile evli olan kişiye 3 yıllık bir ikamet izni verilmektedir .

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply Arif ,

    Merabalar esimle 4 yildir evliyiz ve bosanma kararialdik esim benden bosanmadan oturum alabilirmi tesekkurler

    • reply Gökhan ,

      Merhabalar Arif bey, Evet eşiniz boşanmadan oturma izni türünde değişiklik yapabilir.

    • reply Bora Kup ,

      Merhaba,
      Ben turk vatandasiyim esimde Perulu. 3 yildir Peruda yasiyoruz 1 kizimiz olucak ve turkiyeye donus yapmak istiyoruz. Dondugumuzde benim isim ve sigortam olmayacak. Oturum iznini almasinda bir sorun teskil edermi acaba?

      • reply Yasemin Akdeniz ,

        Merhaba, Bora Bey! Eşinizin oturma izni alabilmesi için Özel Sağlık Sigortası yaptırması gerekmektir ve bu sigortanın yapılacağı her yıl için banka hesabında 6.000 Amerikan Doları yahut karşılığına denk gelen Türk Lirası bulunması şarttır. Bunun dışında Sizin çalışma yahut sigorta durumunuzun bir önemi yok. Dilerseniz oturma izni ve Yabancı Sigortaları konusunda firmamızdan danımanlık hizmeti alabilirsiniz. Lütfen bizimle iletişime geçin! +902128539990

      Leave a reply to Bora Kup Yorumu iptal et

      +9 0212 853 99 90