Yabancı Kişinin Türk Vatandaşı ile Evlenmesi

Türkiye’ de evlenecek olan bir yabancı kişi ancak Türk evlendirme memurunun nikah kıyması ile evlenmiş sayılmaktadır.  Bu durum aslında Türk vatandaşı ile de evlendiğinde aynı geçerliliğini korumaktadır.  Yabancılar Türkiye ‘ de bir Türk vatandaşı ile evlenmek istiyorsa o zaman bunun başvurusunu evlendirme memurluğuna yaptırması gerekir başvuru kabul edildikten sonra evlenmelerine bir sakınca yoktur. Evlenme başvurusu belgesinin getirilmesinin ardından evlendirme memuru yabancı ülke başkonsolosluğunu direk olarak arayabilmektedir. Ya da isterse genel müdürlük aracılığı ile istenilebilmektedir.

Yabancı kişinin Türk Vatandaşı ile Evlenmesi

Türkiye’ de Evlenme Şartları Nelerdir?

Türkiye’ de yaşayan yabancı kişilerin aşağıda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmesi gerekmektedir.

  • Reşit olmak zorundadır (18 yaşını tamamlamış)
  • Ayırdım yapabilme gücüne sahip olmak
  • Yakın bir akrabası olmamak
  • Başka bir ülkede ya da başka bir kişiyle evlenmiş olamamak eğer ki daha önce evlenmiş ise boşanmanın kesin olduğunu ispatlayabilecek mahkeme kararının bulunması.
  • Evleneceği kadında herhangi bir şekilde evlilik yasağının bulunmaması
  • Kazai evlenme yasağı bulunmamak.
  • Herhangi bir bulaşıcı ya da zührevi hastalığının bulunmaması

 

Başvuru Sırasında Gereken Belgeler

  • 4 tane imzalı şekilde evlenme beyannamesi
  • Taraflara ait olan nüfus kâğıtlarının asılları yabancı için pasaport ve kendi ülkesinin konsolosluğundan ya da makamlarından düzenlenecek bir doğum belgesi.
  • Taraflardan birisi eğer isteyecekse sağlık raporu
  • Eşlerin 4 adet vesikalık olan resmi
  • Medeni durumlarını gösteren belge
  • Evlenme Ehliyet Belgesi

 

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

  • reply Mert ,

    Mısır’lı bir kızla evleneceğim
    Bütün işlemleri Türkiye’de halletme gibi bir şansım var mi ? Yoksa mısırdan getirmesi gereken bir şeyler var mi ?

    • reply Melis ,

      Merhaba, bu yaz Estonya vatandaşı olan nişanlım ile Türkiye’de evlenmek istiyoruz. Herhangi bir Türk sitesinde bununla ilgili bir bilgiye ulaşmamış olsam da nişanlımın bulduğu sayfalardan birinde yabancı uyruklu vatandaşın Türkiye’de Türk vatandaşı ile evlenebilmek için oturma izninin ya da çalışma izninin olması gerektiği yazıyordu. Kendisi buraya vizesiz olarak 90 gün gelebilmekte, bu durumda bu izinlere ihtiyacımız olur mu olmaz mı? Şimdiden teşekkürler.

      • reply Gökhan ,

        Merhaba Melis Hanım, Nişanlınızın Türkiye’de vizesiz 90 gün kalabilme süresi içerisinde evlilik işlemlerini yapabilme hakkınız bulunmaktadır. Evlilik sonrası 90 günden fazla kalabilmesi için oturma izni alınması gerekmektedir bu konuda sizlere ayrıca yardımcı olmak isteriz.

      • reply Hayda ,

        Merhaba Azerbaycanlı sevdigimle evlenmek istiyoruz neler gerekli acaba

        • reply Gökhan ,

          Merhabalar, Biz evlilik sonrasında ki oturma izni işlemlerine bakıyoruz.

        • reply Yagmur ,

          Merhaba benim nisanlim cezayirli ve turkiyede benim yasadigim sehirde calisiyor.sadece sayfada yazdiginiz adimlari izleyip evlilik islemini sorunsuz bir sekilde halledebilir miyiz

          • reply Yasemin Akdeniz ,

            Merhaba, Yağmur Hanım! Evlilik işlemleri için hizmetimiz bulunmamakta lakin evlilik sonrası ikamet işlemleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

          • reply Cengiz ,

            Selam ben Polonyalı bir bayanla bir yıldan beri görüşüyorum niyetimiz evlilik yapmak Türkiye’de evlilik yaparsak kolay vize alabilirmiyiz birde evraklar nelerdir bayan arkadaşımdan ne gibi belgeler isterler

            • reply Yasemin Akdeniz ,

              Cengiz bey, Türkiye oturma izni alınabilir. Polonya için bilgimiz yoktur. Firmamız evlilik sonrası ikamet işlemleri için hizmet vermektedir. Bizimle iletişime geçerseniz yardımcı olabiliriz.

            • reply Nisrine ,

              Merhabalr ben fasliyim ve aslında oturma iznim yok 3 sene turkiyedim , çikiş giriş yapmam gerekiyor da, nişanlım türk resmi nikah yapmak istyoruz sonra çikiş giriş yapicam , bana yardımcı olabilirmisiniz oluyor mu olmuyormu

              • reply Yasemin Akdeniz ,

                Merhaba, Nisrine! Kaçak durumdasınız. Bu yüzden nikah mümkün değil. Önce şartlı girişi gerçekleştirmeniz gerekir. İyi günler dilerim!

              • reply Dilsad ,

                Meraba ben azeri vatandaşıyım türk vatandasla turkiyede nikah kıymak istiyorum.bir defa boşandım.turkuyede nikag kıymam için hangi evraklar gerekli

                • reply Yabancı Danışmanı ,

                  Merhaba Dilsad Hanım,
                  Biz şu an için evlilik sonrası oturum işlemleri konusunda hizmet vermekteyiz dilerseniz sizlere bu konuda hizmet sunmaktan memnuniyet duyarız.

                • reply Işıl ,

                  Merhabalar. Evleneceğim insan ıraklı acaba ırakta alabileceğimiz bir evrak var mıdır ?

                  • reply Yasemin Akdeniz ,

                    Oturma izni için Irak’tan alması gereken bir evrak bulunmamaktadır.

                  • reply Xanım ,

                    Merhaba. 17 yaşını doldurmuş azerbaycan vatandaşı türk erkekle evlene bilirmi?

                  • reply HLS ,

                    merhabalar, erkek arkadaşım Alman vatandaşı ve mavi kartı (önceden Tr Vanataşıydı)var. Ben ise TR vatandaşıyım. Türkiye’de evlilik işlemlerimizin tamamlanmadı için nasıl bir prosedürü uygulamamız gerekmektedir?

                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhabalar,

                      Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                    • reply Natalia ,

                      Mrb.adım natalia.kendim moldova vatandasi bi ay önce ülkemde ayırıl dim.burada sevgilim var.evlenmek düşünüyor uz.hemen evlilik yapabilir miyim.yoksa bi süre mi geçmesi lazım

                      • reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhaba Natalia hanım,
                        Evlilik için Türkiye’deki vizesiz kaldığınız süre dolmadan başvuru yapmanız gerkeyor veya süreniz dolmadan oturum alıp sonrasında evlilik yapabilirsiniz.

                      • reply Ozge kirdar ,

                        Merhabalar ben ozge, ben turkum nisanlim letonya vatandasi. Su anda polonya da yasiyoruz fakat turkiye’ye tasiniyoruz haziran basi ve turkiye de evlenmek istiyoruz. Danismanliginiz nikah oncesi, nikah sirasinda tercuman ve nikah sonrasi oturum izni islemlerini de kapsiyor mu? Mailimi yazicam sizinle calismayi isteriz herseyi kapliyorsa. Tesekkurler kolay gelsin.

                        • reply Yabancı Danışmanı ,

                          Merhaba Özge hanım, Sadece evlilik sonrası ikamet işlemlerini kapsıyor şu an için. Dilerseniz evlilik sonrasında bizimle iletişime geçebilirsiniz.

                        • reply Servet yıldız ,

                          Merhaba ben servet yıldız oglum bir danimarka vatandaşlıgnı elde etmiş eski türk vatandaşı ile
                          Evlenecek danımarka vatandaşı olan gelinimize hangi yükümlilikler dogruyor türkiyede yaşayacaklar vize zorunlugu varmı ve ikamet süresi varmı. Türkiyeye gelmeden ne tür işlemler gerekmektedir saygılarımla servet yıldız.

                          • reply Yabancı Danışmanı ,

                            Merhabalar Servet bey,
                            Sizlere bu konuda danışmanlık hizmeti verebiliriz, isterseniz bizimle iletişime geçip ofisimizi ziyaret edebiliriniz.

                          Yorum Yaz

                          +9 0212 853 99 90