Yabancı Kişinin Türk Vatandaşı ile Evlenmesi

Türkiye’ de evlenecek olan bir yabancı kişi ancak Türk evlendirme memurunun nikah kıyması ile evlenmiş sayılmaktadır.  Bu durum aslında Türk vatandaşı ile de evlendiğinde aynı geçerliliğini korumaktadır.  Yabancılar Türkiye ‘ de bir Türk vatandaşı ile evlenmek istiyorsa o zaman bunun başvurusunu evlendirme memurluğuna yaptırması gerekir başvuru kabul edildikten sonra evlenmelerine bir sakınca yoktur. Evlenme başvurusu belgesinin getirilmesinin ardından evlendirme memuru yabancı ülke başkonsolosluğunu direk olarak arayabilmektedir. Ya da isterse genel müdürlük aracılığı ile istenilebilmektedir.

Yabancı kişinin Türk Vatandaşı ile Evlenmesi

Türkiye’ de Evlenme Şartları Nelerdir?

Türkiye’ de yaşayan yabancı kişilerin aşağıda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmesi gerekmektedir.

  • Reşit olmak zorundadır (18 yaşını tamamlamış)
  • Ayırdım yapabilme gücüne sahip olmak
  • Yakın bir akrabası olmamak
  • Başka bir ülkede ya da başka bir kişiyle evlenmiş olamamak eğer ki daha önce evlenmiş ise boşanmanın kesin olduğunu ispatlayabilecek mahkeme kararının bulunması.
  • Evleneceği kadında herhangi bir şekilde evlilik yasağının bulunmaması
  • Kazai evlenme yasağı bulunmamak.
  • Herhangi bir bulaşıcı ya da zührevi hastalığının bulunmaması

 

Başvuru Sırasında Gereken Belgeler

  • 4 tane imzalı şekilde evlenme beyannamesi
  • Taraflara ait olan nüfus kâğıtlarının asılları yabancı için pasaport ve kendi ülkesinin konsolosluğundan ya da makamlarından düzenlenecek bir doğum belgesi.
  • Taraflardan birisi eğer isteyecekse sağlık raporu
  • Eşlerin 4 adet vesikalık olan resmi
  • Medeni durumlarını gösteren belge
  • Evlenme Ehliyet Belgesi

 

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz

+9 0212 853 99 90