Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı erkek ile evli olan A grubu ülkesi vatandaşı kadına ilk etapta beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir B grubu ülke vatandaşı olan kadına ise bir yıl verilmektedir. B gurubu ülke vatandaşı olan bayan kişi ikinci uzatmada iki,  üçüncü uzatmada da ise beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir.

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply Levent ,

    Selam suriye vatandaşıyla işimle 6yıllık evliyim pasaportu yeni oldugu için başka ülkeye giriş çıkış şartı istiyorlar pasaportu suriye pasaportudur nasıl vize alıp giriş çıkış yapabiliriz

    • reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhaba Levent bey,
      Eşiniz kendi ülkesine veya kendisinin gidebileceği 3. bir ülkeye gidip Türkiye için vize başvuru yapmak durumdadır.

    • reply Mehmet ,

      merhaba iyi günler, türkiyede tanıştığım cezayirli birisi var ama vizesi 7 ay dolmuş evlenmem için bi mani varmı nasıl bir yol izlemem gerekli yardımcı olurmusunuz

      • reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhaba Mehmet Bey,
        Türkiye’de yasal süresi dolmuş yabancılar ile evlilik işlemleri gerçekleştirilemez. Kendisine tanılan vize süresi içerisinde veya oturumu varsa izin süresi içerisinde sadece evlilik işlemleri gerçekleştirebilir.

      • reply Junto ,

        Merhaba size sormak istediğim bir şey var.

        Ben Japon vatandaşıyım ve T.C vatandaşı olan eşimle sekiz yıldır evliyiz. Türkiye’de evlendik ve bir buçuk yıl sonra Japonya’ya taşındık. Bu ay yeni Türkiye’ye geri döndük. Japonya’da erkek olarak hep ben çalıştım ve eşim çalışmadı. Şimdi benim Japonya’da gelirim var. Bu durumda aile ikamet iznine başvurabilir miyim?

        • reply Yabancı Danışmanı ,

          Merhabalar,
          Oturum izni almanızda bir engel durum gözükmüyor sizleri bu konuda doğru yönlendirip oturum almanız konusunda hizmet verebiliriz. Dilerseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz telefon nuaramız 0212 853 99 90.

        • reply Salih ,

          Merhaba işimin oturma izni biteli 1 ay oldu Yeni oturma izni iin başvuru yapacağım bir aylık sreyi ederlermi bunu ğrenmek istiyorum

          • reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhaba Salih bey,
            Oturum izni bittikten sonra en fazla 10 gün cezalı olarak süre tanınmaktadır.

          • reply Mavzuna ,

            Merhaba turk vatandaşıyle evlendıkten sonra bır yabancı.oturum izni gerekiyor mu ben yabancı şubeye gıtım yardımcı olamadılar

          • reply Mekselina ,

            Merhaba ben Suriye li bayan ile 2ay önce resmi evlilik yaptım
            İkamet izni çıkarmak için ne yapmalıyım?

            • reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhaba,
              Vize süresi bitmeden oturum iznine başvurmanız gerekmektedir bu konuda sizlere hizmet verebiliriz. İletişim sayfamızdan bizimle irtibat kurabilirsiniz.

            • reply Ümit ,

              Merhaba ben azarbeycanliyim 2 yildir istanbulda yasiyorum 3.kez uzatma yapmak icin basvurdum iptal gelirmi acaba nasil ogrenebilirim

              • reply Yabancı Danışmanı ,

                Merhabalar,
                Göç idaresi duruma göre olumsuz değerlendirmede bulunabilmektedir bizden hizmet almak isterseniz sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

              • reply Maya ,

                Merhabalar ben Türkmenistan vatandaşıyım fakat eşim ve ben Japonya’dayız ama eşim dönmeye imkanı yok ben ve 4 yaşlı oğlumla dönüş yapacağız fakat benim oturma iznim dolmuştu ve döndüğümde eşim olmadan nasıl oturma izni alabilirim…şimdiden teşekkürler ederim 🙏

                • reply Yabancı Danışmanı ,

                  Merhaba Maya Hanım,
                  Bu konuda sizlere hizmet verebiliriz dilerseniz iletişim sayfamızdan bizimle irtibata geçebilirsiniz.

                • reply arzu ,

                  Merhaba Azeri uyruklu tc vatandaşıyım kızım 34 yaşında turistik bir senesi biti uzatma ret geldi yeni kanuna göre şimdi ona nasıl oturum ala bilirim evliyim bu arada önceden teşekkürler

                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                    Merhaba Arzu Hanım,

                    Bu konuda bizlerle iletişime geçerseniz size nasıl bir yol izleyeceğiniz konusunda hizmet verebiliriz.

                  • reply FATMA TOPAL ,

                    Merhaba ben türk vatandaşıyım(bayan) ve sevgilim uygur türkü, nişanlıyız ve evlenmeye karar verdik . fakat çinin uygur türkleri üzerinde yaptığı baskı yüzünden tedirginiz. evliliğimi çin konsolosluğuna bildirmeli miyiz? şuan türkiyede uzun dönem ikametgahı var. türk vatandaşlığına geçmek için 3 yıl evli kalmalıyız sanırım. kendisi 2 senedir türkiyede yaşıyor. bu durumda türk vatandaşlığını en yakın hangi tarihte alabilir?

                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhaba Fatma Hanım,
                      Konsolosluğa bildirme konusunda bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, 3 yıl evlilik sonunda vatandaşlık başvuru hakkınız oluşuyor.

                    • reply Ecaterina ,

                      Merhaba benim annem evli turk vatandaslar simdiye kadar hersey iyiydi nasil aile ikamet izini alinacak adam cok kotu davranmaya basladi yani aile izin belgesini yapmak istemiyor ve biz suan magdur durumdayik napmamiz gerekir yardimci olursaniz sevinirim

                      • reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhaba,
                        Bu konuda yapacak fazla bir yok oturma izni alması için her iki eşin randevuda hazır bulunması gerekiyor.

                      • reply Selmin Altan Hrs ,

                        Merhaba,ben Türk vatandasi bir hanimim,beyim sadece Alman vatandasi (Hirvat asilli),biz Berlinde yasiyoruz ve 4 yildan fazladir evliyiz,ben Türkiyeden emekli ögretmenim,esimde Almanyadan emekli ve biz Antalyada da ikamet etmek istiyoruz,bizler yaslandik ve sicak iklim istiyoruz ama beyim icin oturum almamiz gerekiyor,bizim durumumuzda nasil olur,neler gerekli,emekli belgeleri yeter mi ya da gecimimiz icin problemimiz yok,calismayla da isimiz yok,ben 60 yasindayim,esimde 67,benim Almanyada oturma iznim var ama sadece Türk vatandasiyim,aile ve arkadaslarim da Türkiyede ,kasim ayinda dislerimizle ilgili tedavi icin gelince bu islemleri yapmak istiyoruz,bir türlü icinden cikamadik, Antalyada arkadaslarimda kaliyoruz,sonra da ev tutmak istiyoruz,bize bilgi verirseniz cok cok tesekkür ederiz.

                        • reply Yabancı Danışmanı ,

                          Merhaba Selmin Hanım,

                          Dilerseniz sizlere oturma izni konusunda danışmanlık hizmeti verebiliriz lütfen iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçiniz.

                        • reply Havva ,

                          Merhaba,
                          1.5 senedir evliyiz yabancı eşimle, ancak yurtdışında ikamet ediyoruz. Yine de aile ikameti alabilir miyiz, TR’ye her geldiğimizde vize almak zorunda kalıyor.
                          Teşekkürler

                          • reply Yabancı Danışmanı ,

                            Merhaba Havva Hanım,

                            Dilerseniz sizlere oturma izni konusunda danışmanlık hizmeti verebiliriz lütfen iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçiniz.

                          • reply ılaha ,

                            türk vatandaşı ile evliyim 2 yıllık oturma iznimin günü doldu rendavu almıştım ama gidemedim şimdi şartlı giriş çıkış yapıcam v 84 nedir eger yurt dışına çıkarsam yeniden aile oturma izni alabilirmiyim

                          • reply Erdem ,

                            Merhaba iyi günler. Ozbekistanli kiz arkadaşim var. Evlilik karari aldik. Vizesi biteli 1 ay oldu. Ama annesi turkiyeye gelecek yakinda. Apostilli dogum ve bekarlik belgesi getirecek gelirken evlilikte sorun yasarmiyiz ?

                            • reply Yabancı Danışmanı ,

                              Merhaba Erdem Bey,

                              Biz sadece oturma izni işlemleri konusunda hizmet vermekteyiz bu konuda hizmet almak isterseniz ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                            • reply Songul ,

                              Merhaba ben Bulgaristandan ve bir turk ile evlendim daha once geldigim iciri bana sadece 10 gun turkiyede kalabilme izni verdiler…bu 10 gun icersinde ne yapmamiz gerek oturma izni veya vatandaslik iciri…cok tesekkur ederiz!!

                              • reply Yabancı Danışmanı ,

                                Merhabalar Songul Hanım,

                                Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                              Yorum Yaz

                              +9 0212 853 99 90