Oturma İzni İşlemleri Süreci

Yabancıların Oturma İzni İşlemleri Süreci

Yabancılar kısa dönem ve uzun dönem olmak üzere oturma izni alabilirler.

Yabancıların Kısa Dönem Oturma İzni için izlemeleri gereken yol

Türkiye’de mülk sahibi olan yabancı kişilere ve ticari faaliyet yürüten yabancılara 1 yıl süreyle oturma izni verilmektedir. Ülkemizde iş kuracak, ticari faaliyette bulunacak ve taşınmazını olduğunu belgeleyen yabancılar Göç İdaresi Müdürlüğü’ne ilgili belgelerle başvurmaları gerekmektedir.

  • İlk defa oturma izni başvurusu yapacak yabancılar
  • 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Pasaport veya pasaport yerine geçebilen ilgili belge ve belgenin fotokopisi
  • Türkiye’de kalacağı süre içersinde maddi açından gerekli imkana sahip olduğuna dair beyanda bulunması istenir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan temin edilmiş provizyon belgesi
  • Sağlık sigortasını gösteren belge
  • Satın aldığı konutun kendisine ait olduğunu kanıtlayan belge
  • Genel Sağlık Sigortasına başvuru yaptığına dair belge 

Yabancıların Uzun Dönem Oturma izni için izlemeleri gereken yol

Yabancılar Türkiye’de uzun dönem oturma izni alabilmek için en az 8 yıl kesintisiz ikamet etmiş olmaları gerekmektedir. İkamet durumuyla ilgili belgelerli Göç idaresine teslim ederek işlemlere başlanır.

  • Başvuru için
  • İzin formu
  • Pasaport
  • İzin belgesi
  • İki adet fotoğraf
  • Sağlık sigortası
  • Adli sicil kaydı
  • Satın aldığı konutun kendisine ait olduğunu kanıtlayan belge
  • Türkiye’de kalacağı süre içersinde maddi açından gerekli imkana sahip olduğuna dair beyanda bulunması istenir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan temin edilmiş provizyon belgesi

vc_row]

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

[/vc_row]

+9 0539 920 33 22