Kısa Dönem İkamet Nasıl Alınır?

Türkiye’ de vize almış olarak bulunan ya da vize muafiyeti kapsamında yer alan yabancı uyruklu vatandaşların istemeleri durumunda eğer ki gerekli şartları taşıyorlarsa o zaman kısa süreli olarak ikamet izni alma hakları vardır. Burada aranan şartların en başında geleni süreleri dolmadan önce göç idaresine ya da iltica bürolarına başvurup bir randevu almaları gerekir. Başvuru zamanı geldiğinde aşağıda belirteceğimiz şartlarında yerine getirilmiş olması gerekmektedir.

Kısa Dönem İkamet Nasıl Alınır
  • Ülkemizde kalmak isteyen yabancılara 1 yıllık süre içerisinde kısa dönem ikamet izni verilmektedir. Bu iznin her yıl uzatılması gerekmektedir. Dilerseniz kısa dönem ikamet iznini almak için kimler başvurabilir aşağıda sizlere sıralayalım
  • Herhangi bir nedenden dolayı turizm ile ilgili olarak kalan yabancılar. Bunlara turistik ikamet izni verilmektedir.
  • Ülkemizde bir taşınmaz almış olan yabancı uyruklu vatandaşlar
  • Ticari amaçlı olarak ve burada iş kuracak yabancı uyruklu vatandaşlar
  • Eğitim programına katılacak olan yabancı uyruklu vatandaşlar
  • Türkiye’nin anlama yaptığı ülkelerden gelen öğrenci değişim programı çerçevesinde eğitim almaya hak kazanmış yabancı uyruklu vatandaşlar
  • Bilim adamları ve bilimsel çalışma için ülkemizde bulunan yabancı uyruklu vatandaşlar
  • Bulaşıcı bir hastalığa bağlı olmadan tedavi görmek amacıyla ülkemizde bulunan yabancılar
  • Adli nedenlerden dolayı ülkemizde ikamet etmek zorunda olan yabancı uyruklu vatandaşlar
  • Türkçe öğrenebilmek adına ülkemizde kursa gelen yabancılar ancak bunların ikamet izinleri en fazla 2 defaya mahsus olarak uzatılabiliyor.
  • Ülkemizde staj yapma durumunda olan ya da araştırma nedeniyle bulunan yabancılar.

 

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz

+9 212 853 99 90