Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı erkek ile evli olan A grubu ülkesi vatandaşı kadına ilk etapta beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir B grubu ülke vatandaşı olan kadına ise bir yıl verilmektedir. B gurubu ülke vatandaşı olan bayan kişi ikinci uzatmada iki,  üçüncü uzatmada da ise beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir.

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply medine ,

    Merhaba evliyse oturma izn bitince yeniden yaptiriyosa kaç gunde gelir

    • reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhaba Medine Hanım,

      Randevudan sonra ortalama 3-4 hafta sonra kartınız adresinize geliyor.

    • reply Arzu ,

      Merhaba
      Ben Kirgisistan vatandasiyim, esim Kibrisliydi, evliligi Istanbulda yaptik.Ilk sene 1 yil sureli oturum aldik, sonra uzattigimizda 2 seneye verdiler. Sartlar oyle oldu ki, 2 seneye uzatiktan 1 ay sonra ben memlekete gittim. Ondan sonra Almanyaya geldim. Simdiyse ben Turkiye gelmek istedim, bilet ve kalacak yeri ayarlamistim. Beklemedigim yerden bana konsolosluktan giris verilmez dediler. Neden oldugunu sordugum zaman, anlatilan bir yazi yok, yasak giris de deport diyen birsey de yok, ne icin oldugunu Ankaraya istek gonderecegiz dediler ama en az 3 hafta surer diye anlattilar.
      Ben dusunmustum artik evlilik oturum ikamet izni sifirlanmistir diye. Donmedi ya da uzatmadi diye suc is yapmis oldum mu? Cezasi nedir nasil giris yapabilirim. Konsoloslugu beklemeden Istanbul kapiya kadar gidersem, ceza varsa orda odeyip giris yapabilir miyim? Biletimin yanmasini istemezdim. Bu konuda bir bilginiz varsa yararlanbilir miyim. Simdiden tesekkur ederim.
      Saygilarimla

      • reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhaba Arzu Hanım,

        Bu konuyla ilgili çıkış yaparken bir vize ihlalinde bulunmuşmuydunuz acaba?

      • reply engom ,

        Ukrayna vatandaşı nişanlımla evleneceğiz ve ilk ikamet izni ne kadar süreyle verilir

      • reply Aygul ,

        Tesekkur ederim zaman ayirdiginiz icin. Ama burda suresiz yasakli vatandasa mesruhatli vize basvurusu yapin demişsiniz.

      • reply Kaan ,

        Dün ben bu soruyu sormuştum ”Merhaba,kız arkadaşım Portekiz vatandaşı.Türkiye’ye turistik amaçlı geliyor.Yazın tekrar gelicek.Türkiye’de yasal olarak kalmak istiyor bunun için evlenmeyi düşünüyoruz.Sorum şu ülkesinden evlilik için getirmesi gereken sadece bekarlık belgesi ve doğum belgesi midir? Ve bu belgeleri kendi ülkesinde Türk konsolosluğunda tastikletmesine gerek var mıdır?” kafama takılan bir şey daha var bekarlık belgesini ve doğum belgesini kendi ülkesinden mi getirmesi lazım yoksa Türkiye’deki Portekiz konsolosluğundan mı alması lazım? Şimdiden teşekkürler.

        • reply Yabancı Danışmanı ,

          Evlilik ile ilgili prosüdürlerin detaylarını maalesef bilmiyoruz. Bizim uzmanlık alanımız ikamet izni.

        • reply Aygul ,

          Merhaba. Ben azeriyim turk vatandasiyla evliyim. Suresiz yasak konulmus. 1 senedir sebebini bile ogrenemiyoruz. Ulkeye giris yaparak dava açmak istiyorum. Nasil giris yapa bilirim? Bide eşimin ailesi yasadigi şehrin valiligine giderse o valilik yasagi kaldira bilir mi?

          • reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhaba Aygul Hanım,

            Malesef sizin adınıza işlem yapamazlar. Deport olma sebebine göre dava açabilirsiniz.

          • reply asya yanık ,

            Merhaba ben azerbaycanlıyım eşim turk vatandaşı. 2015 yılında 2 yıllık oturum izni aldım. şimdi uzatmak için başvuru yapıyoruz.randevu almak için eski telefon numarası istiyor kod göndermek için.Ama numaramız iptal olmuş artık.iki sene önce olan numaradı sonucta. baska bir yolu varmıdır acaba.bilgi verirseniz cok sevinirim

            • reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhaba Asya Hanım,

              Bu konuda sizlere yardımcı olabiliriz. Bizimle iletişime geçip ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

            • reply Kaan ,

              Merhaba,kız arkadaşım Portekiz vatandaşı.Türkiye’ye turistik amaçlı geliyor.Yazın tekrar gelicek.Türkiye’de yasal olarak kalmak istiyor bunun için evlenmeyi düşünüyoruz.Sorum şu ülkesinden evlilik için getirmesi gereken sadece bekarlık belgesi ve doğum belgesi midir? Ve bu belgeleri kendi ülkesinde Türk konsolosluğunda tastikletmesine gerek var mıdır?

              • reply Yabancı Danışmanı ,

                Merhaba,

                Evlilik için dediğiniz evraklar gerekiyor, Kendi ülkesinin konsolusluğu apostil yapacak ve Türkiye’de dış işleri bakanlığı veya kaymakamlık onaylayacak.

              • reply Yok ,

                Merhabalar ben turk vatandasiyim esim iranli 1 seneye yakin evliyiz ikametinin bitmesine 1 ay kaldi tekrar alicaz fakat kanunlar degisti falan dediler bize ne yapmamiz gerekiyor ulkesine giris cikismi yardimci olur musunuz

              • reply riyat ,

                Merhaba ben riyat eşim süriye vatandaşı evlendik resmi nikahımız var oturma izni nasıl alabiliriz birde kızımız var kızımın kimliyi var

                • reply selcjk ,

                  mrb. Ben eşimle burada evlendim ve 1 yıllık aile ikamet izni aldım ikamet izni ni uzatamadim 5 ay geçti eşimin sinir disi edilme durumu varmı. eşim sili vatandaşı.

                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                    Merhaba Selçuk Bey,
                    Herhangi bir yasal arama sonucunda sınır dışı edilme riski vardır.

                  • reply Orhan ,

                    Merhaba. Ben Meksikalı bir bayanla evleniyorum.ikamet ve vatandaşlık durumu nasıl olacak. Kendisi hemşire meksikaya devlet Hastanesi’nde çalışıyor . Türkiye’de devlette çalışma şartları nelerdir .TSK.

                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhaba Orhan Bey,
                      Kendisi evlilik gerçekleştikten sonra önce aileden dolayı ikamet izni alacak 3 sene evli kaldıktan sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Türkiye’de bir yerde çalışabilmesi için çalışacağı yer kendisine çalışma izni almak zorunda.

                    • reply nil ,

                      Merhaba,
                      Esim italya vatandasi. turistik amacli 1 yillik oturum izni var,21 subatta sona eriyor. gecen hafta resmi nikahimizi yaptik. aile ikamet izni icin goc idaresi sayfasindan nasil bir yol izleyerek basvuru yapabiliriz? giris cikis yapmasi gerekir mi turkiyeye ?

                      • reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhaba Nil Hanım,

                        Bu konuda size yardımcı olabiliriz bunun için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

                      • reply neşe ,

                        merhaba. eşim bulgaristan vatandaşı. 2016 eylül ayında evlendik. çalışma izni 2017 mart ayında bitiyor. çalışma izni ev hizmetleri olarak geçiyor. bitmesine yakın ameliyat olacak bu sebepten işten ayrılmak zorunda ve oturma izni başvurusu yapıcaz çünkü iş bulamıyoruz. bulduğumuz işlerde firma çalışma iznini kendisinin çıkarması gerektiğini öğrendiğinde olumsuz dönüş yapıyor.kendim de öğrenciyim. ikimiz de çalışamıyor olacağız.ilk sorum çalışma izni illa ki iş veren tarafından mı alınmalı. ikinci sorum eşim ameliyat sonrası çalışamayacak durumda olacak yabancılara rapor parası ödeniyor mu

                        • reply Yabancı Danışmanı ,

                          Merhaba Neşe Hanım,

                          Öncelikle geçmiş olsun,
                          1- Çalışma iznini şirket sizin adınıza alabiliyor.
                          2- Bu şekilde bir rapor parası ödenip ödenmediği konusunda bir bilgimiz yok malesef.

                        • reply Brkslmr ,

                          Benim kız arkadaşımla Moldov yada en kısa zamanda Türkiye ye gelecek ve onunla resmi nikah yapıcaz evlilik ehliyetini kız arkadaşım kendi ülkesinden mi alması lazım bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz lütfen

                          • reply Yabancı Danışmanı ,

                            Merhaba,

                            Evlilik için kendi ülkesinden Bekarlık belgesi, Doğum belgesi getirmesi gerekiyor.

                          • reply KAHRAMAN ,

                            EŞİM IRAK VATANDAŞI TÜRKİYE DE İNSANİ İKAMET İZNİ İLE KALIYOR RESMİ EVLİLİĞİMİZİ YAPTIK AİLE İKAMET TEZKERESİNE BAŞVURDUK ÜLKEYE YASAL YOLLARDAN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPMADIĞI İÇİN VERİLMİYOR BUNUN BAŞKA BİR YOLU VARMI YADA İNSANİ İKAMET İZNİ İLE EVLİ OLARAK ÜÇ YIL KALSAK EŞİM VATANDAŞLIK KAZANABİLİRMİ

                            • reply Yabancı Danışmanı ,

                              Merhaba Kahraman Bey,
                              Malesef eşiniz insani ikamet iznini iptal edip ülkeden çıkış yapıp geri vize alıp geldiği zaman aile ikamet izni alabilir.Bundan sonraki süreçte ise 3 yıl geçmesi gerekiyor vatandaşlık başvuru hakkı kazanması için.

                            • reply Sara ,

                              Merhaba ben alman vatandasi ama mavi kimlikim olan bir bayanim ve benim gecen yil türkiyede eski arkadasimla tartisip kavga yaptigim kafeye polislerin gelmesi üzerine apar topar sinir disi edildim ve sinir disi edilmem üzerine ülkeye giris yasagi konulmus ç141 süreli 1 yil yasak ve yasagin dolmasina bi kac ay kala ohal sebebi gösterilerek süresiz yasak konulmus haksiz yere ve ben nisanliyim evlilik yapacam suan türkiyeye gelemiyorum mavi kimlikim ve türkiyede dogup izinli cikis almama ramen tamamen bir haksizlikla karsi karsiyayim bana önerebileceginiz ne olur lütfen yardimci olun bana 6 aydir evlilikim engellenmis bir durumda..tesekürler

                              • reply Yabancı Danışmanı ,

                                Merhaba Sara Hanım,

                                Meşruhatlı vize başvurusu yaparak şansınızı deneyebilirsiniz. Tabi resmi evlilik durumu söz konusu olması gerekiyor.

                              • reply Zarina ,

                                Merhabalar ben resmiy olarak daha ayrılmadım eski esimle onun soyadını tasıyom ve oturma iznim de var yakında ülkeme gidip ayrılacam kendi sayadıma gececem o zmn bu yıllık oturma iznim geçersiz olurmuş?

                                • reply Yabancı Danışmanı ,

                                  Merhaba Zarina Hanım,
                                  Boşanma işlemi gerçekleşince en kısa zamanda geçiş başvurusu yapmanız gerekiyor bu konuda isterseniz size destek verebiliriz. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

                                • reply Hamza ,

                                  Merhaba kolay gelsin oturma izni için evlilik cüzdanı şart mı kız arkadaşımla yurt dışında evlendik ve zamanımız yetmediği için evlilik cüzdanını çıkartamadık

                                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                                    Merhaba Hamza Bey,
                                    Aileden dolayı ikamet izni alacaksanız evlilik cüzdanı şarttır.

                                  • reply Seyit Ahmet ,

                                    Eşim yabanci gürcistan vatandasi.burada 5 yillik çalisma izni var.resmi evlilik aptik .evlilik oturumu almak istiyoruz.ne tür evraklar ekiyo?ekurler

                                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                                      Merhaba Seyit Bey,

                                      Bu konuyla ilgili size hizmet vermek isteriz. Sorunsuz bir şekilde size evliliğinizden dolayı yani aile ikameti almanızı sağlayabiliriz. Lütfen bizimle iletişime geçiniz.

                                    Yorum Yaz

                                    +9 0212 853 99 90