Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı ile evli olan kişiye 3 yıllık bir ikamet izni verilmektedir .

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply Ayhan ,

    Merhabalar,
    ben mavi kartlı alman vatandaşıyım eşim fas vatandaşı.
    Bu yıl fas’ta evlendik.Eşime türkiyede ikamet izni almak istiyoruz hangi evraklar lazım ve bu durumda kaç yılığına ikamet izni veriliyor.
    Tsk ederim

    • reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhaba Ayhan bey,
      Dilerseniz sizlere bu konuda hizmet verebiliriz bizimle iletişim sayfamızdan iletişime geçebilirsiniz.

    • reply Mehmet ,

      Nişanlım ukrayna vatandaşı bir tek yaşlı annesi var ve evlendiğimizde annesini yanımıza sürekli olarak nasıl alabiliriz sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanabilir kendim sgk lıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

    • reply Mehmet ,

      Eşim Kırgızistan vatandaşı evlendikten sonra 3 ay
      Kalma süresini aştık 5 ay geciktik giriş çıkış yapması lazım cezasını ödeyip geri gelebilir mi yoksa 3 ay mı beklemesi lazım

      • reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhaba Mehmet Bey,
        Duruma göre giriş yasağı alabilir dosyasını incelemek gerekiyor.

      • reply Ayşe ,

        Merhaba ben türküm evleneceğim erkek Arakanlı evlenip Türkiye’de yaşamak istiyoruz fakat kimliği Yok pasaportu yok nasıl yapılır bana yardımcı olurmusunuz

        • reply Yabancı Danışmanı ,

          Merhaba Ayşe Hanım,
          Bu durumda olanlar için ayrı bir oturma izni türünü alıp sonra evlilik işlemleri yapılabilmektedir.

        • reply Türkay ,

          Merhaba ben Azerbaycan vatandasiyim eşim turk. yarin nikahimiz var. ben turkiyede oturum izni almak icin ne yapmaliyim ve ya nereye gitmeliyim? Onceden tesekkur ederim.

          • reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhaba Türkay Hanım,

            Sizlere bu konuda hizmet verebiliriz dilerseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

          • reply Muhammet Osman Şerif ,

            Merhaba . Ben filistinli bir kız’la evleneceğim
            Fakat önumde iki seçenek var :
            Türkiye’ye ziyaretci olarak getirip ondan sonra evliliğimizi yapıp ardından ikametini eşiyle birlikte yapmak ..
            Yada : Filistin’den evlilik nedenile Türkiye’ye gelip ikamet edeceğini söylemek ve ona göre hareket etmek ..
            hangisini tercih edilir ??
            Ayrıca Türkiye de evliliğimizi tesbit etmek için ne yapmamız gerekiyor ?? Ve tespit ettikten sonra kaç yıllık ikamet hakkı verilir eşime ??

            • reply ramazan ekici ,

              iyi gunler ben ramazan . ben esımle morıtanyada evlendım ve evlılıgız morıtanya hukumetının yasal evlılıgı konsolosluk vıze vermıor .. ve ben turkıyedeyım esımı turkıyeye getırebılmek ıcın nasıl bır yol ızlemelıyım…

            • reply Yaşar ,

              İranlı bir kiz türkiyede evlense kaç yıl içinde süresiz oturma izni alır yada vatandaşlık hakkı kazanır

              • reply Yabancı Danışmanı ,

                Merhaba Yaşar Bey,

                Evlilik sonrası 3 yıllık en fazla oturma izni alınabilir tek seferde vatandaşlık hakkı için 3 yıl sonunda başvuru yapabilir.

              • reply Zeliha ,

                Türkmenistan vatandaşı olan bir tanıdığım türk vatandaşı olan biriyle evlilik yaptı 7 senelik evliler eşini geçen sene kaybetti 2 de çocukları var .bu arkadaş türk vatandaşlığını alabilir mi cocuklar türk vatandaşı ne yapması lazim

                • reply Nargiza ,

                  Merhaba Ben Turkmenistan li bekarim turkiyede oturum almak istiyorum yokta sevgilim turk onla evlenip alabilirmiyim oturma izni

                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                    Merhaba Nargiza hanım, Evlilik yaparsanız aile yapmazsanız turizm amaçlı alabilirsiniz.

                  • reply oksana cengiz ,

                    Merhaba , 6 yıl once turk bir adam ile istanbulda evlılık yaptım, ve suanda istanbulda yaşamaktayım ve resmi nikam var , fakat eşim bana turkıye cumhurıyeti vatandaşlığı yapmamak istemiyor ve sureklı ertelıyor , kendim başvuru yapabilme şansım nedir ?

                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhaba Oksana hanım, Maalesef aile birliği gerektiği için eşinizle birlikte işlemleri yapmanız gerekmektedir.

                    • reply Ayşe ,

                      Merhabalar ben mavi kartı olan alman vatandaşıyım ve 2 aya kadar yine yabancı biriyle evleniyorum insallah ve turkiyede yaşamak istiyoruz onun ikamet işlemleri hakında bilgi almak istiyorum

                      • reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhaba Ayşe hanım, Eşinize turistlik amaçlı ikamet izni alınabilir dilerseniz bu konuda yardımcı olabiliriz.

                      • reply Fahri ,

                        Merhabalar ben hem Bulgaristan hem TC vatandaşıyım eşimi ve 7 aylık oğlum TC vatandaşı yapmak istiyorum şartlar nelerdir,her ikiside Bulgaristan vatandaşı sadece şimdiden teşekkürler

                        • reply Yabancı Danışmanı ,

                          Merhabalar, Çocuğunuz için vatandaşlık başvuru yapabilirsiniz, eşiniz için evlilikten sonra 3 yıl geçmesi gerekmektedir.

                        • reply Nursel ,

                          Merhaba ben bulgar vatandasiyim turk le evlendim ikamet izni veya calisma izni nezaman ve nasil alabilirim

                          • reply Yabancı Danışmanı ,

                            Merhaba Nursel hanım, İkamet izni konusunda sizlere hizmet sunabiliriz. Dilerseniz iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz. 02129539990

                          • reply Yakup ,

                            Imam nikahi ile evli olan yabancı bir kadının hakları varmıdır ? Ikametgah izni alabilirmi ?

                            • reply Yabancı Danışmanı ,

                              Merhaba, Resmi evlilik olmadan aile ikamet izni alınamaz ve vatandaşlık başvurusu yapılamaz.

                            • reply AHMET ,

                              MERHABA EŞİM FASLI 2 YILLIK İKAMET İZNİMİZ 09:06 2018 DE DOLDU 2 YI UZATMA DAHA YAPMAK İSTİYORUZ NE YAPMAM LAZIM GÖÇ GOW TR UZATMA BASVURUMUN İLERLEMESİNİ SAGLAMIYOR

                              • reply bulent yucel ,

                                merhaba ben bulent hollanda da yasiyorum turk vatandasiyim.esim hollanda li ve hollanda vatandasi
                                turkiye giderken her seferinde vize almak zorunda kaliyor nasil vizeden muaf olabilir ve nasil turk kimligi alinabilinir.yardimci olabilirmisiniz

                                • reply Yabancı Danışmanı ,

                                  Merhaba Bulent bey, Eşinize oturma izni almak gerekiyor bu durumda 3 sene boyunca süre limitlemesi olmadan ülkede kalabilir veya çıkabilir. Bu konuda yardımcı olabiliriz. Evlilik sürenizde 3 sene olduysa vatandaşlık başvurusuda yapılabilir.

                                • reply mehtap ,

                                  merhaba ben Alman biriyle evlendim onun ikametini türkiye de göstermek istiyorum. neler gerekli. teşekkür ederim

                                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                                    Merhaba Mehtap hanım, Kendisine oturma izni almak gerekiyor bu konuda sizlere yardımcı olmak isteriz.

                                  • reply mehmet ,

                                    merhabalar türk vatandaşıyım ve eşim yabancı 6 aylıkta oğlum var eşime kalıcı oturum izni alamıyormuyuz ya da ne yapmamaız gerekiyor

                                  • reply Dilfuza ,

                                    Merhaba kolay gelsin ben Özbekistan vatandaşıyım türk vatandaşıyla nişanlıyım ama oturma izini alamıyorum peki oturma izinim olmadan evlene bilirmiyim daha başvuru yaptım ikamet için ama olmaya bilir Göç idaresi artik ikamet vermiyor peki nasıl evlene bilirim yada nasıl evlilik sonrasi ikamet alabilirim ya kacak kalırsam nasıl olur

                                    +9 0212 853 99 90