Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı ile evli olan kişiye 3 yıllık bir ikamet izni verilmektedir .

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply arzu ,

    Merhaba Azeri uyruklu tc vatandaşıyım kızım 34 yaşında turistik bir senesi biti uzatma ret geldi yeni kanuna göre şimdi ona nasıl oturum ala bilirim evliyim bu arada önceden teşekkürler

    • reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhaba Arzu Hanım,

      Bu konuda bizlerle iletişime geçerseniz size nasıl bir yol izleyeceğiniz konusunda hizmet verebiliriz.

    • reply FATMA TOPAL ,

      Merhaba ben türk vatandaşıyım(bayan) ve sevgilim uygur türkü, nişanlıyız ve evlenmeye karar verdik . fakat çinin uygur türkleri üzerinde yaptığı baskı yüzünden tedirginiz. evliliğimi çin konsolosluğuna bildirmeli miyiz? şuan türkiyede uzun dönem ikametgahı var. türk vatandaşlığına geçmek için 3 yıl evli kalmalıyız sanırım. kendisi 2 senedir türkiyede yaşıyor. bu durumda türk vatandaşlığını en yakın hangi tarihte alabilir?

      • reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhaba Fatma Hanım,
        Konsolosluğa bildirme konusunda bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, 3 yıl evlilik sonunda vatandaşlık başvuru hakkınız oluşuyor.

      • reply Ecaterina ,

        Merhaba benim annem evli turk vatandaslar simdiye kadar hersey iyiydi nasil aile ikamet izini alinacak adam cok kotu davranmaya basladi yani aile izin belgesini yapmak istemiyor ve biz suan magdur durumdayik napmamiz gerekir yardimci olursaniz sevinirim

        • reply Yabancı Danışmanı ,

          Merhaba,
          Bu konuda yapacak fazla bir yok oturma izni alması için her iki eşin randevuda hazır bulunması gerekiyor.

        • reply Selmin Altan Hrs ,

          Merhaba,ben Türk vatandasi bir hanimim,beyim sadece Alman vatandasi (Hirvat asilli),biz Berlinde yasiyoruz ve 4 yildan fazladir evliyiz,ben Türkiyeden emekli ögretmenim,esimde Almanyadan emekli ve biz Antalyada da ikamet etmek istiyoruz,bizler yaslandik ve sicak iklim istiyoruz ama beyim icin oturum almamiz gerekiyor,bizim durumumuzda nasil olur,neler gerekli,emekli belgeleri yeter mi ya da gecimimiz icin problemimiz yok,calismayla da isimiz yok,ben 60 yasindayim,esimde 67,benim Almanyada oturma iznim var ama sadece Türk vatandasiyim,aile ve arkadaslarim da Türkiyede ,kasim ayinda dislerimizle ilgili tedavi icin gelince bu islemleri yapmak istiyoruz,bir türlü icinden cikamadik, Antalyada arkadaslarimda kaliyoruz,sonra da ev tutmak istiyoruz,bize bilgi verirseniz cok cok tesekkür ederiz.

          • reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhaba Selmin Hanım,

            Dilerseniz sizlere oturma izni konusunda danışmanlık hizmeti verebiliriz lütfen iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçiniz.

          • reply Havva ,

            Merhaba,
            1.5 senedir evliyiz yabancı eşimle, ancak yurtdışında ikamet ediyoruz. Yine de aile ikameti alabilir miyiz, TR’ye her geldiğimizde vize almak zorunda kalıyor.
            Teşekkürler

            • reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhaba Havva Hanım,

              Dilerseniz sizlere oturma izni konusunda danışmanlık hizmeti verebiliriz lütfen iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçiniz.

            • reply ılaha ,

              türk vatandaşı ile evliyim 2 yıllık oturma iznimin günü doldu rendavu almıştım ama gidemedim şimdi şartlı giriş çıkış yapıcam v 84 nedir eger yurt dışına çıkarsam yeniden aile oturma izni alabilirmiyim

              • reply Yabancı Danışmanı ,

                Merhabalar,

                Bu konuda hizmet veriyoruz ofisimizi ziyaret ederseniz yardımcı olabiliriz.

              • reply Erdem ,

                Merhaba iyi günler. Ozbekistanli kiz arkadaşim var. Evlilik karari aldik. Vizesi biteli 1 ay oldu. Ama annesi turkiyeye gelecek yakinda. Apostilli dogum ve bekarlik belgesi getirecek gelirken evlilikte sorun yasarmiyiz ?

                • reply Yabancı Danışmanı ,

                  Merhaba Erdem Bey,

                  Biz sadece oturma izni işlemleri konusunda hizmet vermekteyiz bu konuda hizmet almak isterseniz ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                • reply Songul ,

                  Merhaba ben Bulgaristandan ve bir turk ile evlendim daha once geldigim iciri bana sadece 10 gun turkiyede kalabilme izni verdiler…bu 10 gun icersinde ne yapmamiz gerek oturma izni veya vatandaslik iciri…cok tesekkur ederiz!!

                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                    Merhabalar Songul Hanım,

                    Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                  • reply Kenan Ayrancı ,

                    Merhabalar ben mümkünse eylül başında nikah işlemlerini başlatıp ekim ortası gibi yabancı uyruklu kız arkadaşımla evlenmek istiyorum.evlilk cüzdanını aldıktan sonra mı ıkamet için başvurmalıyım yoksa evlenmeden önce internetten randevu mu almalıyım.? çünkü legal kalma süresini geçirmek istemiyorum

                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhabalar Kenan Bey,

                      Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                    • reply safoureh ,

                      merhaba, İran vatandaşıyım ama 3 senedir Türkiye’De ikamet ediyorum. 20 gün sonra Türk vatandaşı olan biriyle evleneceğim. kimlik ve soy isim değişiklikleri nasıl,nereden ve hangi evraklarla yapılmaktadır? Ayrıca pasaport değişimi için neler yapmam gerekiyor?

                      Teşekkürler

                    • reply okbs ,

                      Merhaba yaklaşık 1 yıl önce yabancı uyruklu eşimle evlendim ona çalışma izni almak istiyoruz ben T.C. vatandaşıyım izin alırken istisna durumları taşıdığımı okudum.Eşim Türkmenistan vatandaşı Türk soylulara verilen izin diye bir şey de okudum sizce izlememiz gereken yol nedir cevabınız için şimdiden teşekkürler.

                      • reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhabalar,

                        Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                      • reply bayram ,

                        merhaba, benim esimde rus yeni evlendik bu soyledikleriniz icin hangi kuruma muracat edecegiz?

                        • reply Yabancı Danışmanı ,

                          Merhaba Bayram Bey,

                          Dilerseniz sizlere oturma izni konusunda danışmanlık hizmeti verebiliriz lütfen iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçiniz.

                        • reply Jgg ,

                          Merhaba ben kırgız vatandaşıyım burda resmi evlendim 3 aylık geçici günüm bitti napmam gerekir?

                          • reply Yabancı Danışmanı ,

                            Merhabalar,

                            Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                          • reply Serdar ,

                            Iyi günler arkadaşım Kazakistan vatandaşı evlenmek istiyoruz hangi evraklar gerekli ve evlendikten sonra oturum izni almamız gerekiyor mu

                            • reply Yabancı Danışmanı ,

                              Merhabalar Serdar Bey,

                              Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                            • reply Mehmet ,

                              Merhaba kız arkadaşım rus yakında evlenmeyi düşünüyoruz oturum için nereye başvurmam gerekiyor ve ilk etapta ne kadarlık oturum veriliyor

                              • reply Yabancı Danışmanı ,

                                Merhabalar Mehmet Bey

                                Evlilik durumu oldukdan sonra en fazla 3 senelik oturma izni alınabilir. Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                              • reply Emel ,

                                Merhaba, ben 2 sene turistik ikamet izni aldım, Azerbaycan vatandaşıyım, İstanbulda kızımın yanında oturdum, en son uzatmaya başvurdum red aldım, gerekçe de yok , tüm evraklar tamamdır ama bana tebligat imzaladılafir, istanbulda kota var dediler. Bende 4 ay cezamı ödedim ge çıkış yaptım. Bir ay sonra şartlı giriş yaptım, 10 gün içinde evlilikten başvuru yaptım,yalnız nikah günüm başvuru gününden 1 hafta sonra verildi. Salı günü nikah yapılacak, perşembe günü ise göç idaresi randevu verdi, 1 gün içerisinde tüm belgeleri tamamlamaya yetişemem sanırım. Bize evrak tamamlama süresi verilir mi sizce? 15-30 gün arasında veriliyor diye biliyorum. Nişanlımın geliri tüm evrakları temin etme sorunu yok, sadece 1 gün içinde alamayız, en fazla pasaport fotokopileri, aile cuzdanı olur.Başvuru tarihinde evli olmamam ama ranvevu gününde evli olmam sorun olur mu? Sonuçta nikah günüm belliydi ama 10 gün değil 15 gün sonra verildi ve ben şartlı giriş yaptığım için 10 gün içinde mutlaka başvuru yapmam gerekiyordu. Bide en son turistik oturma iznim için red aldığım sorun yaşatır mı? Teşekkürler.

                                • reply Leyla Kizildag ,

                                  Türkiye’ye kaçak giriş yapan bir ailenin kızı TC vatandaşı yeğenimle evlendi- 2 yıl önce. Pasaportunda giriş mühürü yok, kimliği ve pasaportu, evlenme cüzdanı var, nasıl ikamet belgesi alabiliriz? Teşekkür ederim

                                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                                    Merhabalar Leyla Hanım,

                                    Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                                  • reply Muhammed ,

                                    Merhabalar TC vatandasiyim KKTC de yaşıyorum ve çalışıyorum eşim yabancı uyruklu.Eşim için Türkiye’de oturum izni alma şansımız varmı?

                                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                                      Merhabalar Muhammbed bey,

                                      Evet alabilir, Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                                    • reply İhsan ,

                                      Merhaba ben israil birli bir bayanla evlenmek icin türkiyeye gelmek istiyorum türkiyede evlene bilirmiyiz

                                    • reply Fatih ,

                                      Ben suriyeli bir bayanla evliyim 1 sene oldu esime vatandaslik almak istiyorum herhangibi biyeremi gitmek lazim ve takip etme de varmis eve gelip kontrol gibi eger varsa nereye muracat ediyoruz yardimci olursaniz tskler

                                      • reply Yabancı Danışmanı ,

                                        Merhaba Fatih Bey,
                                        Vatandaşlık için 3 sene evlilik süresinin geçmesi gerekmektedir.

                                      +9 0212 853 99 90