Göç İdaresi Genel Müdürlüğü

Birçok kişi belki ismini televizyon ve gazetelerden duymuştur özellikle de son dönemlerde yaşanan bu mülteci olaylarından sonra daha sıkça anılmaya başlamıştır. Bu yazımda sizlere göç idaresi genel müdürlüğü hakkında bir paylaşım yapmak istedim. Günümüzde baktığınız zaman göç hareketleri artık uluslar arası bir anlam kazandı. Yalnızca göçle değil beraberinde kültürel boyutlarıyla da uğraşmaktalar.  Bu sayede de ülkemizde kurum olarak gündemin başlarına yerleştirilmiştir. Sözde insanların hareketlerini konu aldığı içinde politikalarını ona göre düzenlemişlerdir.

göç idaresi genel müdürüğü

Bilindiği üzere ülkemiz önemli göç yolları üzerinde yer almaktadır bu nedenle de bir hayli hareketli bir mülteci akını vardır göç idaresi işte bu noktada ülkemizde bulunan mülteci ve ilticacıların ve beraberinde ülkemizde yaşayan yabancıların bir düzen ekseni çerçevesinde hareket etmesini sağlamaktadır. Ülkemize bir yıl boyunca giriş çıkış yapan yabancı ülke vatandaşlarının sayısı yaklaşık olarak 30 milyon civarındadır ve bunlarında 400 bin kadarı ülkemizde ikamet etmektedir.  Ülkemiz konum ve coğrafya itibariyle de doğu ile batının birleştiği doğal bir köprüdür bu nedenle de bir hayli büyük öneme sahiptir.  Ülkemiz göç yolları başta olmak üzere rahatlık bakımından da oldukça refaha sahip olduğundan dolayı hedef ülkeler arasında gösterilmektedir.

Bu yüzden göç idaresi bu yolların tamamında etkin bir yönetim politikası hedeflemektedir. Görev alanları ise strateji ve de güncel politikalar geliştirip bu politikaların aynı zamanda uygulanmasını sağlamaktır. Nitelikli bir personel yapısı vardır ve son dönemlerde de kurulmuş olan en etkin kurumlar arasında başı çekmektedir.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de Ev Alana İkamet İzni

Türkiye’de Ev Alana İkamet İzni

Ülkemizde taşınmaz satın alan yabancıların oturma izni mütekabiliyet kapsamında uzatılmış durumdadır.  Yeni düzenlemeyle Türkiye’de mülk satın alan yabancıların 3 ay olarak belirlenen oturma izinleri 1 yıla uzatılmış durumdadır. Hüküm resmi gazetede onaylanmış ve yabancılar ve uluslar arası korum kanununda da kısa dönem ikamet izni Türkiye’de taşınmaz malı bulunan yabancılar en az bir yıl oturabilir şeklinde belirtilmiştir. Belirtilen kararla ülke menfaatlerinin söz konusu olduğu durumlarda Bakanlar Kurulu’nca önceden belirlenen ülkelerin vatandaşı olan yabancı kişilere ülkemizde taşınmaz satın almasına olanak sağlandı. Verilen izin ile dünya üzerinde yer alan 183 ülkenin vatandaşlarına ülkemizde belirtilen şartlar çerçevesinde konut, arsa gibi taşınmazları satın almalarının önü açılmış oldu.

Yabancılara taşınmaz satışının önü açılmasıyla gayrimenkul sektörü de fayda sağladı. Kısa vadede yabancılara mülk satışıyla yılda  2 milyar dolardan 5 milyar dolara uzun vadede ise 10 milyar dolar getiri sağlandı. Uzun vadede yabancılara konut satışın yıllık bazda 20 bine ulaşması bekleniyor. Ülkemizde taşınmazı olan yabancılar kısa dönem ikamet izni kapsamı içersindedir. Kanunda kısa dönem ikamet izni birer yıllık sürelerle verilmektedir. Mülk sahibi olmak isteyen yabancılar istenmesi durumunda adli sicil kaydını gösteren belgeyi sunmalıdırlar. Bunun yanı sıra ülkemizde kalacağı adrese ait bilgileri vermeleri de gerekir. Mevcut yasa ile Türkiye’de mülk edinme teşvik kapsamında yer alır.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.