Çalışma izni ile Türk Vatandaşlığı Kazanma

Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de çalışma izni belirli bir şarta dayanmaktadır dilerseniz ilk önce çalışma izni başvurusu hakkında bilgilendirme yaparak başlayalım yazımıza.

ÇALIŞMA İZİN BAŞVURUSU

Ülkemizde çalışmak isteyen yabancı uyruklu kişiler burada çalışmaya başlamadan önce izin başvurusu yapmak durumundadır bu izinleri kabul edildikten sonra ancak çalışmaya başlayabilmektedir.  Ülkemizde çalışacak olan yabancılara bu izinleri Ekonomi Bakanlığı, Üniversitelerde görev yapacak yabancı uyruklu akademik personele ise yalnızca YÖK çalışma izni vermektedir.

Ancak burada yapılacak başvurunun yalnızca bir işyeri ya da bir işletme üzerinden yapılması gerekmektedir. Ancak bu şekilde istedikleri yerde çalışma izni verilmektedir. Bir işveren olmadan herhangi bir yabancı asla başvuru yapamaz.

ÇALIŞMA İZİN TÜRLERİ

Çalışma izni ile Türk Vatandaşlığı Kazanma

SÜRELİ ÇALIŞMA İZNİ

Burada yabancının ülkemizde kalacağı süre iş süresince belirlenmektedir. Bu sürenin azami sınırı ise ancak 1 yıl olarak belirlenmiştir. 1 yıldan sonra eğer ki iş bitmemiş ise 2 yıl daha uzatabilme şansı vardır.

SÜRESİZ ÇALIŞMA İZNİ

Sürsiz olarak çalışmak için ülkemizde en az 8 yıl ikamet etmiş olması gerekir 8 yıl çalışan bir yabancıya süresiz çalışma hakkı tanınmaktadır. Ancak bu süresiz çalışma izni belirlenen kanun maddesi gereğince uzun dönem ikamet izninin sona erdirilmesi yani iptal edilmesi durumunda sonlandırılmaktadır.

BAĞIMSIZ ÇALIŞMA İZNİ

Burada en az 5 yıl ülkemizde hizmet vermiş olması gerekir. Eğer ki istihdama katkı sağladığı görülmüş ise ancak o zaman bağımsız çalışma izni hakkı tanınmıştır

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Türk Vatandaşlığının Evlenme Yoluyla Kazanılması

Türk Vatandaşlığının Evlenme Yoluyla Kazanılma

Aslında bir çok kişi bir Türk vatandaşıyla evlenerek ya da başka bir ülke vatandaşıyla evlenerek o ülkenin vatandaşı olma imkânını yakaladıklarını düşünürler ancak bu durum düşündükleri kadar basit değildir. Bu durum belirli bir şarta bağlanmıştır.  Örneğin evlendiğiniz bir Türk vatandaşı kadın ya da erkekle en az üç yıl evli olmanız gereklidir. Ancak bu şartı yerine getirdikten sonra diğer hakları yerine getirmeye hak kazanabilirsiniz.  Dilerseniz bu üç yılın sonunda hangi şartları yerine getirme zorunluluğunda olacaksınız bunları belirterek başlayalım.

  • Türk devleti için aile yapısı oldukça önemlidir bu nedenle evliliğinizin bir aile birliği içinde yaşanıyor olması gerekir.
  • Eğer ki evlilik birliği içerisinde bir yaşam tarzınız var ise başvuru yapamazsınız bu nedenle bağdaşmayacak tutumlar içerisinde olmamalısınız. Örneğin mantık evliliği yapılmış ve de ayrı yaşanıyor ise.
  • Türk aile birliği olduğu gibi kamu düzeni ve güvenliğine kesinlikle bir engel getirmeme hali içerisinde olmanız gerekir.
  • Başvuru yaptınız ancak Türk vatandaşı olan eşinizin ölüm durumu meydana geldi o zaman ilk şart olan aile yapısı aranmaz

TÜRK VATANDAŞLIĞININ SONRADAN KAZANILMASI

Türk vatandaşı olmak isteyen bir yabancı kanunda belirtilmiş olan şartları kesinlikle yerine getiriyor olması gereklidir bu şartlardan bir tanesi yerine getirilmemesi durumunda başvuru yapmış dahi olsalar reddedileceklerdir.  Yani şunu söyleyebiliriz başvuru yapmış olmak sizin türk vatandaşlığına geçeceğiniz hakkını kesinlikle vermez.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.