Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı ile evli olan kişiye 3 yıllık bir ikamet izni verilmektedir .

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply Yunus ,

    Merhabalar eşim ırak vatandaşı hem türkiyede hemde ırakta kalıyoruz şimdi türkiyeye dönecez daha önce ikikez ikamet almıştım eşime şuan konsolos vizesi yok acaba elektronik vize ile giriş yapsam ikamet alabilirmiyim eşime…. daha öncekileri konsolos vizesi ile almıştım.

  • reply Cipar ,

    Merhaba. Kirgizstanliyim. eski eşimden olan iki tane çocuğumu da getirdim. Şimdiki eşim türk onunla resmi nikah yaptırdım. Sorum çocuklarım türkiyede benim imamethanım da yanı benimle kalacaklar. Çocuklarım için hangi harçları ödemem gerekiyor. Hariç tutarları ne kadar. Teşekkür ediyorum

    • reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhabalar, Çocuklar için başvuru sırası ve sonrasında sizlere hizmet verebiliriz dilerseniz bizimle iletişime geçin lütfen.

    • reply Tuğçe ,

      Merhaba ben türküm ve sevgilim hintli.. Evlendikten sonra gerekli belgelerle ikamet ve pasaport için başvurduğumuzda ne kadar sürede cevap gelir? Türkiye de çalışabilir mi bide?

      • reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhabalar,
        Türkiye’de çalışma izni alması için çalışacağı yerin başvuru yapması gerekmektedir. Bu süre ortalama 3 aydır.

      • reply Mert ,

        Merhaba ,
        Ukraynali kiz arkadasimla Haziranda nikah yapacagiz.Oturum izni icin sadece yukarida belirttiginiz sartlar ve belgeler mi araniyor? Ekstra belge varsa belirtebilir misiniz?

        Iyi calismalar

        • reply Yabancı Danışmanı ,

          Merhaba Mert bey, Güncel bilgi ve belgeler konusunda sizlere yardımcı olabiliriz. İletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

        • reply ebru ,

          Merhaba ben Türk vatandaşıyım evlenmek istediğim kişi iranlı mülteci evlendiğimiz taktirde sigortalı olarak bi işe başlayabilir mi

          • reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhaba Ebru hanım, Eşinizin sigortası olabilmesi için çalışacağı yerin başvuru yapması gerekmektedir.

          • reply Fatıma ,

            merhaba ben azerbaycanlıyım ve eşim türk 10 gün içinde giriş çıkış yapmam gerekiyormus eğer azerbaycana girersem ordan 3 ay çıkamama cezası alırmıyım resmi nikâhımız var sadece oturma iznim yoktu ve turkiyeye son girişim 26 haziran 2017. öğrenmek istediğim ben resmi nikahliyim çıkış yaparsam 3 ay çıkamama cezası yerine para ödeyebilirmiyim

            • reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhaba Fatıma hanım,
              Bu durumunuza göre değişir bunun için ofisimize ziyarette bulunup detayları paylaşırsanız daha net bir şey söyleyebiliriz.

            • reply İphone ,

              Merhaba ben Nuray kirgiz vetandaşiyim yeni evliyim evlilik cüzdanı 10 05 2018 yenı aldık oturma izimim yok 3 aylik izimim 14 05 2018 bitiyo yurt disina çikarken sikinti olmasmi? KOLAY GELSİN SİZE

              • reply Yabancı Danışmanı ,

                Merhaba Nurat hanım, Oturma izniniz olmadan kaldığınız vizesiz süre dolduysa çıkarsan sorun yaşayabilirsiniz.

              • reply Ayyahn ,

                Mehaba türk vatandaşıyım türkmenistan biriyle evlilik yapamak istiyorum fakat burda kalabiliyormu ve çocuğu var buraya alabiliyormutuz

              • reply Khudayarova ,

                Slm ben bosandigima 1 ay oldu turk vatandaş ile evlenmeye bir engel olurmu

              • reply Aysel ,

                Merabalar aile ikamet ilk başvuru için hangi belgeler gerekli yardımcı olursanız sevinirim

                • reply Yabancı Danışmanı ,

                  Merhaba Aysel Hanım, Aile ikamet izni başvurunuzu sorunsuz şekilde yapıp evrakların toplanması konusunda sizlere yardımcı olabiliriz. Dilerseniz iletişim sayfasından ulaşabilirsiniz.

                • reply Rama ,

                  Merhaba ben suryelim bir türk vatandaşıyla evlendik ikamet ve çalışma izni nasıl çıkarta bilerim

                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                    Merhabalar, Mülteci durumunda olan Suriye’lilerin ikamet işlemleri konusunda yardımcı olamamaktayız.

                  • reply Aida ,

                    Merhabalar.Ben Sirbistan vantandaşiyim nişanlim Türk.1 hafta sonra nikahimiz olacak.Benim 5 yıldır oğrenci ikametim var türkiyede.Onun süresi 3 ay sonra doluyor.Vatandaşlik için oğrenim yıllarınıb yarısını saydirabilmem için onun süresi geçmeden evlilik ikamete geçmem lazim sanırım.Oyle bir sey doğru mu?Ve evraklardan ne lazim?Bana yardımci olursanız çok sevinirim

                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhaba, Evlilik yoluyla vatandaşlık almak için evlilik gününden sonra sayım başlar, öncesi etkilemez.

                    • reply musa apaydın ,

                      merhaba benim eşim Azerbaycan vatandaşı oturum aldık ama pasaportunu degiştirmedigi için kimlik kartında kızlık soyadı yazdı . şimdi pasaportunu degiştirdi.kimlik kartını benim soyadımla degiştirmek istiyoruz . ne yapmalıyız ?hangi evraklar gereklidir ?yardımcı olurmusunuz teşekkürler

                      • reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhaba bu konuyla ilgili bulunduğunuz ilin il göç idaresi müdürlüğünü ziyaret ederseniz güncelleme yaptırabilirsiniz.

                      • reply Özcan Güneri ,

                        Merhabalar ve iyi çalışmalar. Değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Benim nişanlım Kırgız ve şu an Türkiye’de kaçak durumda. Biz evlenmek istiyoruz. Sanırım şu an kaçak durumda olduğu için evlenemiyoruz ve şartlı giriş yapması gerekiyor.Acaba gerçekten böyle mi? Eğer böyleyse şartlı giriş sonrasında 10 gün içinde oturma izni için müracaat şartı var.Bu izni almadan evlenebiliyor muyuz yoksa önce oturma izni sonra evlilik başvurusu mu yapmamız gerekiyor?

                        • reply Yabancı Danışmanı ,

                          Merhaba Özcan bey, Kendisinin çıkış giriş yapıp uygunsa şartlı giriş yapması gerekmektedir. Şartlı giriş yapsada oturum almadan evlilik gerçekleşmez.

                        • reply ferhat ,

                          merhabalar 2013 ylinda rus esimle turkiyede evlendik evliligimiz turkiyede onayli ardindan rusyaya gitik 2 cocugum var 5 yillik evliyiz mayis ayinda turkiyeye gidecez esime ilkez oturma izni alacaz esimin 10 yillik pasaportu var esim rusyadan gelirken sabika kaydi dogum belgesi pasaport kopyasi fotograf mi gerekli sadece ve cocugum engeli rusyadan engeli maasi aliyor esime turkiyede oturma izni almak istiyorum ama benim ve esimin sigortasi yok ve gelirim yok sorunsuz sekilde oturma izni almak icin esime sadece ozel saglik sigaortasi 1 yillik alsam esime oturma izni labilirmiyim sikinti olurmu gelirim yok cocugumun rusyadan aldigi maas var bu gelir gostersem olurmu ve cocuklarima oturma izni almam gereklimi cunku esim maasi kaybetmemek icin cocugumun vatandas olmasini istemiyor veye cocuguma cifte vatandas alabilirmiyim alabilirsem turiyeden ve rusyadan 2 mass alabilme sansimiz olurmu lutfen cok yardima ihtiyacim var esime oturma izni almak istiyorum sadece esimemi sigorta alacam ve gelirim yok sorun olurmu lutfen yardima ihtiyacim var tesekurler not esim gelirken vizesiz gelecek

                          • reply Gül ,

                            Merhaba Türkmenistan lıyım türkle evliyim 1.5 senedir ikamet iznim yoktur vize ihlali oldu şartlı girişten faydalandim ihlal oldu kacagım resmi nikah kıymak istiyoruz Bi yolu varımdır yardımcı olursanız sevinirim… Tesekkürler

                            • reply Yabancı Danışmanı ,

                              Merhabalar, Maalesef şu an anlattıklarınıza göre bir yol yok, çıkış yapıp ceza sürenizi bekleyip giriş yapabilirsiniz.

                            • reply Cetin ,

                              Merhaba yabancı bir hanımla evlendim fakat daha 3 ay dolmadan istemiyorum dedi gitti boşanma olacak bir şekilde de benim sorum kimliği gelmişti ve bu geçici kimliği 1 denemişti sanırım şimdi bosandıgım da bu kimlik geçersiz mi olur yoksa 1 sene dolduktan sonra mi

                              • reply Yabancı Danışmanı ,

                                Merhabalar,
                                Boşandıkdan sonra bulunduğunuz ilin il göç idaresinize bildirmeniz durumunda kimlik geçersiz olacaktır.

                              • reply Tiko ,

                                Merhaba, eşim türk vatandaşı biz bir ay önce gurcustanda evlendik evlilik belgesi Türkçe çevirip apostil yapıp tutkye ye getirdim evlilik Türkiye’de geçerli olmak için bu belge nereye götürüp kayıt almamız gerekiyor? Sonra ikamet almak için

                              • reply Tugrul Salehli ,

                                Merhabalar. Yazinizi cok faydali buldum onceden teşekkurler. “Bir Türk vatandaşı erkek ile evli olan A grubu ülkesi vatandaşı kadına ilk etapta beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir”. şimdi benim sorum şu ki, bir Turk vatandaşi kadin ile evli olan yabanci uyruklu erkek Turkiye Cumhuriyyetinde nasil oturma izni ve ya ikamet izni ala biliyor? onceden tesekkur eder, calismalarinizda basarilar dilerim.

                                • reply Yabancı Danışmanı ,

                                  Merhaba Tugrul bey,
                                  Şu anki güncel şartlara göre ilk veya uzatmada en fazla 3 senelik oturma izni alınabilmektedir. Bu konuda sizlere hizmet sunabiliriz.

                                • reply abuzer ozaslan ,

                                  12 yil evlilikten dolayi ingiltere edinburgh turk konsoloslugunda 21.09.2017 turk vatandasligina basvurduk 7 ay gecti bir cevap yok ve halen islemde oldugunu soyluyorlar ve esim nisan 5 2018 ceza vererek cikis yapti ve 2 mayis 2018 tekrar giris yapacak dalaman dan ve 10 gun sartli izinle giris yapacak kismet olursa yalniz bizim goc idaresinden ikamet izni almak gerekecek deniliyor lakin biz halen vatandaslik sonucunu beklemedeyiz ve muhtelemen bu bir kac ay icinde sonuclanacak bu nedenle hangi yolu takip etmek gerek cunku ikamet izinleri uzun sureligine ve fahis ucret isteniliyor acaba bizim nasil prosodur uygulamiz gerek ve nasil esimin benimle kanuni yasamasi icin ne gibi yasal bir yontem gerek

                                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                                    Merhabalar,
                                    Söylediğiniz gibi girişten sonra 10 gün içerisinde başvuru yapmanız gerekiyor aksi durumda vatandaşık alınana kadar sorunlar yaşabilirsiniz.

                                  Leave a reply to Fatıma Yorumu iptal et

                                  +9 0212 853 99 90