Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı erkek ile evli olan A grubu ülkesi vatandaşı kadına ilk etapta beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir B grubu ülke vatandaşı olan kadına ise bir yıl verilmektedir. B gurubu ülke vatandaşı olan bayan kişi ikinci uzatmada iki,  üçüncü uzatmada da ise beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir.

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply Selmin Altan Hrs ,

    Merhaba,ben Türk vatandasi bir hanimim,beyim sadece Alman vatandasi (Hirvat asilli),biz Berlinde yasiyoruz ve 4 yildan fazladir evliyiz,ben Türkiyeden emekli ögretmenim,esimde Almanyadan emekli ve biz Antalyada da ikamet etmek istiyoruz,bizler yaslandik ve sicak iklim istiyoruz ama beyim icin oturum almamiz gerekiyor,bizim durumumuzda nasil olur,neler gerekli,emekli belgeleri yeter mi ya da gecimimiz icin problemimiz yok,calismayla da isimiz yok,ben 60 yasindayim,esimde 67,benim Almanyada oturma iznim var ama sadece Türk vatandasiyim,aile ve arkadaslarim da Türkiyede ,kasim ayinda dislerimizle ilgili tedavi icin gelince bu islemleri yapmak istiyoruz,bir türlü icinden cikamadik, Antalyada arkadaslarimda kaliyoruz,sonra da ev tutmak istiyoruz,bize bilgi verirseniz cok cok tesekkür ederiz.

    • Yabancı Danışmanı

      reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhaba Selmin Hanım,

      Dilerseniz sizlere oturma izni konusunda danışmanlık hizmeti verebiliriz lütfen iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçiniz.

    • reply Havva ,

      Merhaba,
      1.5 senedir evliyiz yabancı eşimle, ancak yurtdışında ikamet ediyoruz. Yine de aile ikameti alabilir miyiz, TR’ye her geldiğimizde vize almak zorunda kalıyor.
      Teşekkürler

      • Yabancı Danışmanı

        reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhaba Havva Hanım,

        Dilerseniz sizlere oturma izni konusunda danışmanlık hizmeti verebiliriz lütfen iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçiniz.

      • reply bayram ,

        merhaba, benim esimde rus yeni evlendik bu soyledikleriniz icin hangi kuruma muracat edecegiz?

        • Yabancı Danışmanı

          reply Yabancı Danışmanı ,

          Merhaba Bayram Bey,

          Dilerseniz sizlere oturma izni konusunda danışmanlık hizmeti verebiliriz lütfen iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçiniz.

        • reply Aynura ,

          Merhaba ben Azeriyim Türkle evlendim. Resmi nigahımızda 2 ay oldu. Eski eşimden olan oğlumu Türkiyeye getiremiyorum. Babası Azerbeycanlı Moskuvada ceza evinde. Oğlum benim üstümde. Ama bir türlü getiremiyorum onu. Babanın imzası lazım diyorlar pasaport çıkartdırmaya. Oğlum şuan Azerbeycanda ellerde annem hasta bakamıyor. Lütfen yardımcı olursunuz çok sevinirim. Teşekkür ederim önceden

          • Yabancı Danışmanı

            reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhaba babasının cezaevinden iznini alacaksınız yada mahkeme yoluyla çocuğun velayetini üzerinize almanız gerekmektedir.

          • reply Ibrahim shora ,

            Merhaba
            Ben israel vatandaşı ve İsrail’de yaşıyorum . Türk ile 13 sene evliğidim bir sene önce boşandık
            Türk vatandaşı oğlum var 13 yaşında
            Ben nasıl Türk vatandaşı olabilirmiyim !?

            • Yabancı Danışmanı

              reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhaba Ibrahim bey,
              Çocuktan dolayı siz vatandaşlık hakkı kazanamıyorsunuz sadece anne ve babadan dolayı Türk vatandaşlığı alınabilir.

            • reply Rihna lin ,

              Merhaba 8 senedir turkiyede yasiyorum. Cin vatandaşıyım.turkiyede okudum,son 3 senedir calisma izinle calisyorum.turk vatandaşı ile yeni evliyim.calisma izinim ve uzun donem ikamet izinim var.evlilik icin ikamet almam gerekiyot mu ? Veya yabancilar şubesine bildirmem gerekiyor mu ?

              • Yabancı Danışmanı

                reply Yabancı Danışmanı ,

                Merhaba, Çalışma izniniz varken ikamet alamazsınız, çalışma izni ikamet yerinede geçmektedir.

              Yorum Yaz

              +9 0212 853 99 90