Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı erkek ile evli olan A grubu ülkesi vatandaşı kadına ilk etapta beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir B grubu ülke vatandaşı olan kadına ise bir yıl verilmektedir. B gurubu ülke vatandaşı olan bayan kişi ikinci uzatmada iki,  üçüncü uzatmada da ise beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir.

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

  • reply Ahmet Ahmetoglu ,

    Merhaba esim Turk vadandasi,1985 yilinda turkiyede evlendik su an Avustralyada bulunutoruz ,turkiyeye gelmeyi dusunuyoruz ben oturma izni alabilirmiyim ,sartlar nelerdir
    Not” Ben Avustralya vadabdasiyim
    Tesekkur ederim
    Ahmet Ahmetoglu

    • Yabancı Danışmanı

      reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhaba Ahmet Bey,
      Türk eşinizden dolayı tek seferde 3 senelik Türkiye’de oturum izni alabilirsiniz bu konuda isterseniz size danışmanlık hizmeti sunabiliriz. Lütfen bizimle iletişime geçiniz.

    • reply Taner ,

      Merhabalar ben tunus vatandaşıyla evliyim ilk evlendiyimizde ikamet aldım,eşimle ben sürekli yurtdışındayım,ikamet tezkeresinin süresi bitti,ve yeniletmedim,eşim kısa süre önce türkiyeye giriş yaptı gümrükte bu konuyla alakalı sorun yaşamış,ben hala yurt dışındayım ben olmadan eşim ikametgah yeniliyebilir mi.veya ikamet olmadan türk vatandaşlığına başvurabilirmiyiz.5 senedir evliyim ve bir kızımız var,teşekkürler

      • Yabancı Danışmanı

        reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhaba Taner Bey,
        Siz olmadan eşiniz oturma izni alamaz yada yenileyemez. Bu konuda sizlere danışmanlık hizmeti sunabiliriz.

      • reply Gyuler ,

        Merhaba benim esim turk ben oturuma basvurmustum red aldim turkiye disinda oldum soylendi kac gun durabilirim turkiye disinda

        • Yabancı Danışmanı

          reply Yabancı Danışmanı ,

          Eski kanunlara göre 120 günden fazla yurt dışında kalanların oturma izni iptal oluyordu fakat artık bu kanun kaldırıldı.

        • reply Emre ,

          Merhaba Ukrayna makamlari önünde ukrayna vatandasi eşim ile nikah kiydik eşimim turkiyeye gelicek ve turkiyede yasayacagiz eşimin turkiyeye gelmesi icin vize almamiz gerekiyormu?

          • Yabancı Danışmanı

            reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhaba Emre Bey,
            Vize almanıza gerek yok fakat gelirken eşinizin doğum belgesi, evlilik belgeniz ( mümkünse oradaki Türk konsulosluğundan apostilli ) şekilde getirirseniz burada kendisine oturma izni alma işlemleri konusunda yardımcı olabiliriz.

          • reply Bercin ,

            Merhaba ben bercin ben tc vatandasiyle evliyim bir sanalik ama ben çalışmak istiyorum is başvurusunda buluna bilirmiyim yoksa çalışma iznimi lazım acaba şim d n teşekkürler

            • Yabancı Danışmanı

              reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhaba Berçin Hanım,
              Çalışma iznini maalesef kendiniz alamıyorsunuz çalışmak istediğiniz firma sizin adınıza bakanlığa başvuru yapmak zorunda bu konuda sizi çalıştıracak şirkete danışmanlık hizmeti verebiliyoruz.

            • reply Daniel ,

              Selam ban t.c vatandaşim eşim irak vatandaş insani oturum var resmi giriş var . Ve nikah kidik. Acaba hangi outrum izmi baş vuracağiz hangi ikamet izni bize olun. Teşkurler

              • Yabancı Danışmanı

                reply Yabancı Danışmanı ,

                Merhaba Daniel,
                Eşinizin resmi vize süresi bitmeden oturum iznine başvuru yapmanız gerekiyor. Tür olarak aile olması gereklidir, dilerseniz bu konuda sizlere danışmanlık hizmeti sunmaktan mutluluk duyarız.

              • reply Çağla ,

                merhabalar ben yurt dışında evlendim eşimin pasaportu deport olduğu için evlilik vizesiyle Türkiye’ye giriş yapacak bu durumda çalışma izni de almamıza gerek varım cevabınız için teşekkürler

                • Yabancı Danışmanı

                  reply Yabancı Danışmanı ,

                  Merhaba Çağla Hanım,
                  Eğer sizin vizenizi kabul ederseniz farklı bir izne gerek kalmayacaktır.

                • reply Mustafa ,

                  Merhaba ben Türk ile evliyim 8sene oldu bir çoçüğmüz var 6 yaşinda Türk vatandaşi başvurdum ama passaport süresi bitti için ikamet uzatamadim ve vatandaşlik işlemleri durdu 2015te passaport bitti şimdi yeniledim pasaportum şimdi vatandaş işlemleri devam eder mi yoksa ikamet baştan almam lazim o anda çikiş giriş yapmam gerekyor mu

                  • Yabancı Danışmanı

                    reply Yabancı Danışmanı ,

                    Merhaba Mustafa Bey,
                    Emin olmamakla birlikte yeni pasaport fotokopinizle vatandaşlık birimine başvurmanızı öneririm.

                  • reply süleyman ,

                    bir azeri kız arkadaşım var evlenmeyi düşünüyoruz onun ilk evliliginden olan kızı var veleyeti annede onuda getirip oturum alabilirmiyiz

                    • Yabancı Danışmanı

                      reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhaba Süleyman Bey,
                      Velaketi annedeyse bu resmi evrak ve doğum belgesi ile birlikte oturum alabilirsiniz. Bu konuda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

                    • reply ramazan ,

                      merhaba ben 24 mmart tarıhınde grücistanda sevgilimle evlendimdeportu oldugu için konsoloslukta basvuru yaptık vıze için 1 ay oldu hala cevab yok konsolosluktaki çalışan eşime türkiyeden dilekçe versin kocan demiş o zaman hemen gelir vizen demiş nasıl bi dilekçe vermeliyim. yardımcı olursanız saygılar

                    • reply kübra ,

                      merhaba ben türk vatandaşıyım eşim afganistanlı evlilik cüzdanı ve diğer belgelerle başvurduktan sonra ikamet izni ne kadar sürede çıkar

                      • Yabancı Danışmanı

                        reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhaba Kübra Hanım,
                        Randevudan sonra ortalama 3 hafta sonra kartınız adresinize geliyor.

                      • reply Mukaddes ,

                        Merhabalar ban T.Ç vatandaşı ile evliyim amo esim simde sigortali degil ve biz ayla ikamet alamiyoriz geler belgesi falan istiyorlar bu durumda naopabıliriz? Cavabiniz icin onceden tasakkur.

                        • Yabancı Danışmanı

                          reply Yabancı Danışmanı ,

                          Merhaba Muhaddes Hanım,
                          Bu durumda her ikinizde özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz, bu konuda uygun fiyatlarımızla size yardımcı olabiliriz. Gelir belgesi yerine de her yıl için 6000$ veya karşılığı Türk lirası banka hesabınızda göstermeniz gerekmektedir.

                        • reply Altın ,

                          Merhaba
                          2013 te deport olmuş bir yabancı vatandaş
                          Şimdi bir türk vatandaşıyla evlenebilirmi?vaşvuru yapabilir mi?

                          • Yabancı Danışmanı

                            reply Yabancı Danışmanı ,

                            Merhaba,
                            Deport olan bir kişiyle yurt dışında evlilik yapabilirsiniz fakat vizeniz kabul edilme durumu tamamen içişleri bakanlığının insiyatifindedir.

                          • reply Ertuğ ,

                            Merhaba ben ukraynada evleniceğim eşim Ukraynalı Türkiye’de yaşamayı düşünüyoruz fakat türkiyede çalışmıyorum gelirvergisi olarak ayda 2350 tl kira geliri ile bankada 300000 tl besabım var burdanda aylık faiz geliri geliyor bunlar aylık gelir belgesi için yeterli olurmu bilgilendirebilirseniz. Teşekkürler

                            • Yabancı Danışmanı

                              reply Yabancı Danışmanı ,

                              Merhaba Ertuğ Bey,
                              Çalışmadığınız taktirde en fazla 2 senelik aile ikamet izni alabilirsiniz bunun içinde bankanızda 12000$ yada karşılığı Türk lirası bulundurmanız gerekmektedir.

                            • reply Ayse ,

                              merhabalar ben turkum esim tunuslu ikametini uzatmamiz lazim ama sigortamiz yok maalesf onunda benimde isimiz yok. fakat daha oncesinden sgk da vardi .simdi yok. ne yapicaz

                              • Yabancı Danışmanı

                                reply Yabancı Danışmanı ,

                                Merhaba Ayşe Hanım,

                                Sigortanız olmadığı durumlarda her iki eş de özel sağlık sigortası yaptırması gerekiyor. İsterseniz uygun fiyatlarımızla size yardımcı olabiliriz.

                              • reply Zebi ,

                                Selam ben zebi özbek asıllı afgan vatandaşıyım. Turkiyede sevdiğim bir vatandaş la evlenmek istiyorum. Ama su an kaçak durumdayım ne yapmam gerekiyor

                                • Yabancı Danışmanı

                                  reply Yabancı Danışmanı ,

                                  Merhabalar,
                                  Maalesef öncelikle kaçak durumundan kurtulmanız gerekir bunun içinde yasal yollarla ve kanunlara uyarak çıkış giriş yapamalısınız.

                                • reply Onur ,

                                  Merhaba kolay gelsin benim eşim rus ve bir tane çocuğum var haziran ayında türkiyeye gelcekler oturma izni için ne yapmam nasıl bir yol izlemen gerekiyor neler gerekli ben şu anda çalışmıyorum gelir belgesi falan isteniyor ilk orurma izni süresi ne kadar oluyor teşekkür ederim

                                  • Yabancı Danışmanı

                                    reply Yabancı Danışmanı ,

                                    Merhaba Onur Bey,
                                    Bu konuda sizlere yardımcı olabiliriz bizimle iletişime geçerseniz seviniriz.

                                  • reply çelik ,

                                    merhabalar ben 9 yıldır bir ingiliz vatandaşıyla evliyim eşim şuan belçikada oturum aldı.bir kızımız var.avrupa vatandaşlarının eşlerine sağlanan serbest geçiş hakkından faydalanabilirmiyim acaba yardıcı olursanız sevinirim.saygılar

                                    • Yabancı Danışmanı

                                      reply Yabancı Danışmanı ,

                                      Merhabalar,
                                      Maalesef biz sadece Türkiye’de ki oturum izni işlemleri hakkında bilgiye sahibiz.

                                    Yorum Yaz

                                    +9 212 853 99 90