Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı erkek ile evli olan A grubu ülkesi vatandaşı kadına ilk etapta beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir B grubu ülke vatandaşı olan kadına ise bir yıl verilmektedir. B gurubu ülke vatandaşı olan bayan kişi ikinci uzatmada iki,  üçüncü uzatmada da ise beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir.

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply Sinan Gökdeniz ,

    Ben sinan brezilya sao paulo da evlendim eşimin bir kızı ile türkiye mersinde oturma iznini nasıl yapabiliriz (devamlı türkiyede kalacak )

    • Yabancı Danışmanı

      reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhaba Sinan Bey,
      Bu konuda danışmanlık hizmetimizden faydalanabiliriniz bunun için ofisimizi ziyaret edebilir yada telefon yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

    • reply şems ,

      eşim turk ben suriyaliyim ikemetim 3 yil oldu ne zaman kimlik veriyorlar

      • reply Adem ,

        Merhaba ben moldova vatandasi ile evleneppcegim orada yasamak istiyorum ama 3 tane cocugum var onlara vize alabilirmiyim

        • Yabancı Danışmanı

          reply Yabancı Danışmanı ,

          Merhaba Adem bey,
          Biz Türkiye’de yaşayan veya yaşamak isteyen yabancılara hizmet vermekteyiz.

        • reply mamieva ,

          merhaba ben toplam olarak 13 yildir turkiyedeyim oturum izni hep vardi simdi evlilik nedeniyle aldim ve yanimda oglum var onada aldim ama oglumun suresi bitti 4 yil oldu cok zor durumdaydik yapamadik onun oturum iznini yurt disina cikis yapamaz hem maddi durumumuz yok hem kimsemiz yok gidecek oraya napmaliyim cocuguma nasil cikartabilirim otrma iznini lutfen yardimci olun bana

          • Yabancı Danışmanı

            reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhabalar,
            Bu konuda danışmanlık hizmetimizden faydalanabiliriniz bunun için ofisimizi ziyaret edebilir yada telefon yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

          • reply Doruk ,

            Rus bayan arkadaşım var biz evlenmeyi düşünüyoruz fakat Rusyada birkez evlilik geçirdi yakın zamanda bu konu hakkında bilgimiz yok yardımcı olurmusunuz

            • Yabancı Danışmanı

              reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhaba Doruk Bey,
              Bu konuda danışmanlık hizmetimizden faydalanabiliriniz bunun için ofisimizi ziyaret edebilir yada telefon yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

            • reply Mert ,

              Fas A grubu ülkelerden mi oluyo B grubu ülkelerden mi?

              • reply Ayse ,

                Merhaba, benim esim yabanci. Yurt disinda calisiyor. Ama gidis gelislerde surekli vize sıkintisi olmamasi icin ikamet iznine basvurmak istiyoruz. Yurt disinda calisip yasayan turk vatandasiyla evli bir yabancinin turkiyede ikamet izni almasi mumkun mudur? Ve mumkunse 6 aydan fazla yurtdisinda ikamet edecegi icin iptal olur mu? 6 ayda 1 basvuru mu yapmak gerek?

                • Yabancı Danışmanı

                  reply Yabancı Danışmanı ,

                  Merhaba Ayşe Hanım,
                  Sizlere bu konuda hizmet verebiliriz lütfen iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçiniz yada ofisimizi ziyaret ediniz.

                • reply Kalli ,

                  Merhaba 1997 yılında Almanya doğumlu bir Türk kızı ile evlendim,1997-2002 yıllarında Türkiye’de yaşadık daha sonra 2002 senesinde Almanya’ya yerleştik, üç yıl oturum aldıktan sonra 2005 senesinde Almanya’da süresiz oturum aldım,2006 yılında eşimden ayrılıp Türkiye’ye geri döndüm,Türkiye’ye döndükten sonra 6 ay süreyi geçirmeden Yunan adalarına giriş çıkış yapıp pasaportuma işlettim bu yıl kızımın mezuniyeti için Almanya’ya gelmek istiyorum herhangi bir sıkıntı olur mu, ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılarımla…

                  • reply Tamar ,

                    Merhaba ben türk vatandaşiyile evliyim 3 buçuk yıl.. şu anda gürcistanda bulunuyorum ve 3 ay girme yasak verildi fakat 10 günlük vizeyle giriş yapabilirim.. eşim belli bir nedenle cezaevinde bulunuyor hükümlü olarak.. bu durumda ikamet yapabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim…

                    • reply mehmet ,

                      merhaba lar benim nişanlım yabancı 14 yıldır türkiye de çalışıyor ve 2019 a kaar oturma ve çalışma izni bulunuyor evlenirken oturma ve çalışma izni sıkıntı olurmu acill cevap lütfen

                      • reply Rende eltabbah isim demirbas ,

                        Marhaba ben suryali evlndin rasim nikah bir sana oldu ama ben nesil ikamat aile cikara bilirim asim turk ama o bilimyurom nasil yapacak biz cok surdum ama becaramadim siz acaba biliyursunuz nasil ikamat aile nasil çikaracak benyabanci kemlik evlandim ve cuzdan aile aldim ama ikamat daha almadim nasil yabacak acaba

                        Yorum Yaz

                        +9 0212 853 99 90