Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı erkek ile evli olan A grubu ülkesi vatandaşı kadına ilk etapta beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir B grubu ülke vatandaşı olan kadına ise bir yıl verilmektedir. B gurubu ülke vatandaşı olan bayan kişi ikinci uzatmada iki,  üçüncü uzatmada da ise beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir.

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

  • reply Seyit Ahmet ,

    Eşim yabanci gürcistan vatandasi.burada 5 yillik çalisma izni var.resmi evlilik aptik .evlilik oturumu almak istiyoruz.ne tür evraklar ekiyo?ekurler

    • Yabancı Danışmanı

      reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhaba Seyit Bey,

      Bu konuyla ilgili size hizmet vermek isteriz. Sorunsuz bir şekilde size evliliğinizden dolayı yani aile ikameti almanızı sağlayabiliriz. Lütfen bizimle iletişime geçiniz.

    • reply Hamza ,

      Merhaba kolay gelsin oturma izni için evlilik cüzdanı şart mı kız arkadaşımla yurt dışında evlendik ve zamanımız yetmediği için evlilik cüzdanını çıkartamadık

      • Yabancı Danışmanı

        reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhaba Hamza Bey,
        Aileden dolayı ikamet izni alacaksanız evlilik cüzdanı şarttır.

      • reply Zarina ,

        Merhabalar ben resmiy olarak daha ayrılmadım eski esimle onun soyadını tasıyom ve oturma iznim de var yakında ülkeme gidip ayrılacam kendi sayadıma gececem o zmn bu yıllık oturma iznim geçersiz olurmuş?

        • Yabancı Danışmanı

          reply Yabancı Danışmanı ,

          Merhaba Zarina Hanım,
          Boşanma işlemi gerçekleşince en kısa zamanda geçiş başvurusu yapmanız gerekiyor bu konuda isterseniz size destek verebiliriz. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

        • reply Sara ,

          Merhaba ben alman vatandasi ama mavi kimlikim olan bir bayanim ve benim gecen yil türkiyede eski arkadasimla tartisip kavga yaptigim kafeye polislerin gelmesi üzerine apar topar sinir disi edildim ve sinir disi edilmem üzerine ülkeye giris yasagi konulmus ç141 süreli 1 yil yasak ve yasagin dolmasina bi kac ay kala ohal sebebi gösterilerek süresiz yasak konulmus haksiz yere ve ben nisanliyim evlilik yapacam suan türkiyeye gelemiyorum mavi kimlikim ve türkiyede dogup izinli cikis almama ramen tamamen bir haksizlikla karsi karsiyayim bana önerebileceginiz ne olur lütfen yardimci olun bana 6 aydir evlilikim engellenmis bir durumda..tesekürler

          • Yabancı Danışmanı

            reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhaba Sara Hanım,

            Meşruhatlı vize başvurusu yaparak şansınızı deneyebilirsiniz. Tabi resmi evlilik durumu söz konusu olması gerekiyor.

          • reply KAHRAMAN ,

            EŞİM IRAK VATANDAŞI TÜRKİYE DE İNSANİ İKAMET İZNİ İLE KALIYOR RESMİ EVLİLİĞİMİZİ YAPTIK AİLE İKAMET TEZKERESİNE BAŞVURDUK ÜLKEYE YASAL YOLLARDAN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPMADIĞI İÇİN VERİLMİYOR BUNUN BAŞKA BİR YOLU VARMI YADA İNSANİ İKAMET İZNİ İLE EVLİ OLARAK ÜÇ YIL KALSAK EŞİM VATANDAŞLIK KAZANABİLİRMİ

            • Yabancı Danışmanı

              reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhaba Kahraman Bey,
              Malesef eşiniz insani ikamet iznini iptal edip ülkeden çıkış yapıp geri vize alıp geldiği zaman aile ikamet izni alabilir.Bundan sonraki süreçte ise 3 yıl geçmesi gerekiyor vatandaşlık başvuru hakkı kazanması için.

            • reply Brkslmr ,

              Benim kız arkadaşımla Moldov yada en kısa zamanda Türkiye ye gelecek ve onunla resmi nikah yapıcaz evlilik ehliyetini kız arkadaşım kendi ülkesinden mi alması lazım bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz lütfen

              • Yabancı Danışmanı

                reply Yabancı Danışmanı ,

                Merhaba,

                Evlilik için kendi ülkesinden Bekarlık belgesi, Doğum belgesi getirmesi gerekiyor.

              • reply neşe ,

                merhaba. eşim bulgaristan vatandaşı. 2016 eylül ayında evlendik. çalışma izni 2017 mart ayında bitiyor. çalışma izni ev hizmetleri olarak geçiyor. bitmesine yakın ameliyat olacak bu sebepten işten ayrılmak zorunda ve oturma izni başvurusu yapıcaz çünkü iş bulamıyoruz. bulduğumuz işlerde firma çalışma iznini kendisinin çıkarması gerektiğini öğrendiğinde olumsuz dönüş yapıyor.kendim de öğrenciyim. ikimiz de çalışamıyor olacağız.ilk sorum çalışma izni illa ki iş veren tarafından mı alınmalı. ikinci sorum eşim ameliyat sonrası çalışamayacak durumda olacak yabancılara rapor parası ödeniyor mu

                • Yabancı Danışmanı

                  reply Yabancı Danışmanı ,

                  Merhaba Neşe Hanım,

                  Öncelikle geçmiş olsun,
                  1- Çalışma iznini şirket sizin adınıza alabiliyor.
                  2- Bu şekilde bir rapor parası ödenip ödenmediği konusunda bir bilgimiz yok malesef.

                • reply nil ,

                  Merhaba,
                  Esim italya vatandasi. turistik amacli 1 yillik oturum izni var,21 subatta sona eriyor. gecen hafta resmi nikahimizi yaptik. aile ikamet izni icin goc idaresi sayfasindan nasil bir yol izleyerek basvuru yapabiliriz? giris cikis yapmasi gerekir mi turkiyeye ?

                  • Yabancı Danışmanı

                    reply Yabancı Danışmanı ,

                    Merhaba Nil Hanım,

                    Bu konuda size yardımcı olabiliriz bunun için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

                  • reply Orhan ,

                    Merhaba. Ben Meksikalı bir bayanla evleniyorum.ikamet ve vatandaşlık durumu nasıl olacak. Kendisi hemşire meksikaya devlet Hastanesi’nde çalışıyor . Türkiye’de devlette çalışma şartları nelerdir .TSK.

                    • Yabancı Danışmanı

                      reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhaba Orhan Bey,
                      Kendisi evlilik gerçekleştikten sonra önce aileden dolayı ikamet izni alacak 3 sene evli kaldıktan sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Türkiye’de bir yerde çalışabilmesi için çalışacağı yer kendisine çalışma izni almak zorunda.

                    • reply selcjk ,

                      mrb. Ben eşimle burada evlendim ve 1 yıllık aile ikamet izni aldım ikamet izni ni uzatamadim 5 ay geçti eşimin sinir disi edilme durumu varmı. eşim sili vatandaşı.

                      • Yabancı Danışmanı

                        reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhaba Selçuk Bey,
                        Herhangi bir yasal arama sonucunda sınır dışı edilme riski vardır.

                      Yorum Yaz

                      +9 0212 853 99 90