Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı erkek ile evli olan A grubu ülkesi vatandaşı kadına ilk etapta beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir B grubu ülke vatandaşı olan kadına ise bir yıl verilmektedir. B gurubu ülke vatandaşı olan bayan kişi ikinci uzatmada iki,  üçüncü uzatmada da ise beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir.

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply Gülay ,

    Merhaba benim babam 2000 senesinde iranli bir bayanla evlendi bayan 2008 de irana gitti birdaha gemedi simdi gelmeyi düşünüyormus eyer gelirse Turkiyede kac gun yada kac ay kalabiir

    • Yabancı Danışmanı

      reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhaba Gülay Hanım,
      Bu konuyla ilgili size danılmanlık hizmeti sunabiliriz, bizimle iletişime geçip ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

    • reply Sinan ,

      Meraba bu A gurubu veye B gurubu dediniğimiz ülkeler hankileri

      • Yabancı Danışmanı

        reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhaba Sinan Bey,
        Bu konuyla ilgili size danılmanlık hizmeti sunabiliriz, bizimle iletişime geçip ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

      • reply Ali ,

        Merhaba;
        Eşim yabancı ülke vatandaşı, 2 yıldır evliyiz.ve Türkiye’de yaşıyoruz. Eşimin bu koşullarda asgari ücretin 3 katı gibi bir ücretle Türkiye’de mimar olarak çalışma izni alabilmesi mümkün müdür?
        Saygılar…

        • Yabancı Danışmanı

          reply Yabancı Danışmanı ,

          Merhaba Ali bey,
          Çalışma iznini alabilmesi için çalışağı şirketin şartlarının uygun olması önceliklidir bu konuyla ilgili hizmet almak isterse o şirket bizimle iletişime geçebilirler.

        • reply Cennet ,

          Merhaba ben Türk vatandaşıyım erkek arkadaşım İran asıllı uluslararası koruma kimliği ile 3 yıldır Türkiye de şartlı mülteci olarak yaşıyor Türkiye ye pasaportsuz giriş yapmış
          1. Biz evlendiğimizde aile ikamet izni alabilir miyiz? Pasaportu olmaması buna engel olur mu? Engel olursa hangi tür ikamet izni alacağız? Ve bu alacağımız izinle 3 yıl sonra tc vatandaşı olabilir mi?
          2.Şuan sadece kimlik aldığı ilde yaşayabiliyor başka bi ilde yaşaması yasak ben İstanbul’da ikamet ediyorum ikamet izni aldığımızda İstanbul da yaşayabilir miyiz ?
          Teşekkürler

          • Yabancı Danışmanı

            reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhaba Cennet Hanım,
            Bu konuyla ilgili göç idaresi ile görüşerek sağlıklı bilgiye ulaşabilirsiniz. Mülteci durumda olan yabancıların işlemlerine bakmıyoruz.

          • reply Aynel ,

            Merhabalar ben yabanciyim türk vatandaşiyla evliyim sorum şu ben ilk oturma iznimi bir yillik aldim sonra uzatmada iki yillik aldim bebim 15.4.2018-de oturma izmimin süresi bitiyor ve ben şubat ayinda memleketime gitmek istiyorm (Azarbaycana) 4. Ayin 5-i türkiyiye dönmek istiyorm ki, 15- oturma iznim bitiyor yani 10 gün erken döneceyim fakad diyorlar ki ben orda o kadar kalsam (1 ay yada bi buçuk ay) günüm erken bitiyor ve oturma iznim orda bitiyor ve benim aldiğim iki yil boşa gidecekmiş yeniden uzatma almam lazimiş doğrmu bu? Ve bide bu bu defaki oturma iznimde TC vatandaşi ola biliyormuyum ?

            • Yabancı Danışmanı

              reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhaba Aynel Hanım,
              Bu konuda danışmanlık hizmetimizden yararlanmak isterseniz bizimle iletişim sayfamızdan iletişime geçip ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

            • reply nes ,

              ben türkiyede 4 senedir üniversty okuyorum.ögrenci ikametim var iken bir türk vatandaşı ile evlendim.ikamet randevusunu evli olarak almak istiyorum bunun için bazı sorularım var. evli olarak aile ikameti almak istediğim zaman başvurumu yeni baştan sıfırdanmı yapmam gerekiyor. eski öğrenci tc numaram değişiyormu sgortam değişiyormu? ben burslu olarak okuyorum.herhangi bir problem oluyormu ?başvuruyu nasıl yapmam lazım açıklayabilirmisiniz;?

              • Yabancı Danışmanı

                reply Yabancı Danışmanı ,

                Merhabalar,
                Bu konuda danışmanlık hizmetimizden yararlanmak isterseniz bizimle iletişim sayfamızdan iletişime geçip ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

              • reply CANER ,

                Merhabalar,
                Ben Sırbistanda sırp vatandaşı ile evlendim. Eşimle Türkiye’de yaşamaya başladık. Belgrad Türkiye Konsolosluğunda evlilik belgemizi işlettik ve e-devlet üzerinde statüm evli olarak değiştirilmiş yani sisteme girilmiş. Eşimi için nasıl Türkiye’de ikametgah iznine başvurabiliriz ve kayıt ettirebilirim. Çünkü kendisi legal olarak 90 gün kalma izni var ve 1 ay civarında kaldı süresi. Teşekkürler şimdiden desteğiniz için.

                • Yabancı Danışmanı

                  reply Yabancı Danışmanı ,

                  Merhaba Caner Bey,
                  Bu konuda danışmanlık hizmetimizden yararlanmak isterseniz bizimle iletişim sayfamızdan iletişime geçip ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                • reply Ersem ,

                  Merhaba ben yabancı uyrukluyum türk vatandaşı biriyle evliyim basvurumuzu mart gibi yaptık ıstanbul da yaşıyoruz en çok 6 ay da sizi mülakat için ararlar dediler 6 ay geçti ne evimize memur geldi ne aradılar bu süreç daha çok mu uzayacak nereyi aramaliyim

                  • Yabancı Danışmanı

                    reply Yabancı Danışmanı ,

                    Merhaba Ersem Bey,
                    Bu konuda danışmanlık hizmetimizden yararlanmak isterseniz bizimle iletişim sayfamızdan iletişime geçip ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                  • reply Volkan ,

                    Merhaba,
                    Eşimle yurtdışında evlendik. Kendisi Türk vatandaşı değil. Yurt dışında, Türkiye Büyükelçiliğinde evliliğimizi uluslararası evlilik belgemizle kayıt ettirdik. Şu an ben, Türkiye’de evli olarak görünüyorum.
                    Eşime burada oturma izni almak için ne yapmak durumundayız? Türkiyede ne kadar süre kalabilir?
                    (Eşim Makedonya Cumhuriyeti vatandaşı)

                    • Yabancı Danışmanı

                      reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhaba Volkan Bey,
                      Bu konuda danışmanlık hizmetimizden yararlanmak isterseniz bizimle iletişim sayfamızdan iletişime geçip ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                    • reply Olga ,

                      Merhaba!
                      Benim süresiz çalışma izinim vardı , 2014 yılında Türkiye vatandaşıyla evlendim ve buğune kadar oturum almadık
                      Ama geçen hafta işten çıkarıldım, ve bu durunda çalışma izinim iki hafta içinde iptal edilecek .
                      Benim bu durumda hemen göç idaresine ilk randevu alınarak başvuru yapmam mı gerek?
                      Ve süresiz oturum alma ihtimalim var mı ?
                      Teşekkürler

                      • Yabancı Danışmanı

                        reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhaba Olga Hanım,
                        Süresiz yani bağımsız çalışma izniniz olması durumda bunu çalıştığınız yer iptal edemez. Farklı bir çalışma izniniz var ise iptalden en fazla 10 gün içerisinde ikamet izni için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

                      • reply Kübra ,

                        Merhaba benim eşimin 4 gün önce türkiyeye giriş yaptı 30 günlük vize süresi var .ilk kez aile ikametine başvurmamız gerek daha önceden ikameti yok ama şuan belgeler icin vaktide yok .Biz sizden danışmanlık hizmeti alsak siz bizim için tüm belgeleri hazırlıyormusunuz

                        • Yabancı Danışmanı

                          reply Yabancı Danışmanı ,

                          Merhaba Kübra Hanım,
                          Evet bize vekalet verdiğiniz taktirde evraklarınızı hazırlıyoruz.

                        • reply LUCİA SOĞUKSU ,

                          merhaba.ben 2008 evlilik yaptım.2012 Turkiya dönduk ozaman şuoanda kadar izin alıyörum.şimdi 15*11*2017 oturumu bitıyör geni uzatmak leazım yakimlik muracat ettık 01*06 2017 kimlik beklim ya oturumu uzatim.teşekür ederim

                          • reply ella ,

                            merhaba,,, ben irak vatandaşyim , türkiyede oğrenci ikamem vardi bitmiş. ama şimdi turistlik vizayile geldim ve ev kiraladim oturma izni alabilirmyim?

                            • Yabancı Danışmanı

                              reply Yabancı Danışmanı ,

                              Merhabalar,
                              Evet alabilirsiniz bizimle iletişime geçerseniz bu konuda size danışmanlık hizmeti verebiliriz.

                            • reply ali ,

                              merhaba , 29 yıllık evli olduğum eşim ingiliz ve ikamet teskere süresi 2006 yılında bitmiş durumda .ne kadar ceza ödememiz gerekiyor ve ne gibi işlemler yapmamız gerekiyor.şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederiz.

                            • reply Ahmad navid shirzai ,

                              Merhabalar,
                              benim adım Ahmad navid shirzai trük vatandaşım eşim Afganistanli . ona bir ikamet izini almak istiyorum onun için başvur yaptım randevusu da aldım emniyet ten şimdi ben çalışıyorum ve hangi sentler gerekiyor bana söyler misiniz ?
                              ilginiz için teşekkürler.

                              • Yabancı Danışmanı

                                reply Yabancı Danışmanı ,

                                Merhaba Ahmad Bey,
                                Bu konuda danışmanlık hizmetimizden yararlanmak isterseniz bizimle iletişim sayfamızdan iletişime geçip ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                              • reply serkan.A ,

                                merhana esim rus vatandasi 8 yildir evliyiz esimle turkiyeye yerlesmeye karar verdik esimin soy ismi benim soy ismimle ayni degil oturma izninj alirken herhangi bir sorun cikarmi? simdiden tsk.

                              • reply Bayram akça ,

                                merhaba biz gurcu vatandasi ile 12 eylulde evlilik yaptik evlenme cuzdanimizi aldik simdi ben oturma izni almak istiyorum ama esim 3 yildir burada kacak kalmis napmam gerekiyor giris cikista 90 gun sarti varmi yoksa hemem giris cikis yapabiliyormu

                                • Yabancı Danışmanı

                                  reply Yabancı Danışmanı ,

                                  Merhaba Bayram Bey,
                                  Bu konuda danışmanlık hizmetimizden yararlanmak isterseniz lütfen ofisimizi ziyaret ediniz.

                                • reply Kemal ,

                                  Merhaba babam bir İranlı bayanla evliydi malesef babam vefat etti. Oturma izni için yeterli süre doldurulmuş ve müracaatlar yapılmış ancak babamın vefatı dolayısıyla harç yatırılamadı. Bu harç yatırılsa babamın eşi vatandaşlık ya da oturma izni alabilir mi?

                                  • Yabancı Danışmanı

                                    reply Yabancı Danışmanı ,

                                    Merhaba Kemal Bey,
                                    Bu konuyla ilgili net bilgi için lütfen bağlı olduğunuz ilin vatandaşlık müdürlüğüne başvurunuz.

                                  • reply Ramia Bouchama ,

                                    Merhabalar,
                                    benim oturma iznim 18 ekimde bitiyor, uzatma yapmak istedim fakat sistem de bir problem oldu için ilk başvuru yapmak zorunda kaldım, randevum 18 ekimde olacaktır.
                                    yurt dışına çıkacam 2-8 ekim arasında, dönüşte türkiyeye girmek için bir problem yaşayabilir miyim çünkü sadece 10 gün kalacak oturma iznimde?

                                    • Yabancı Danışmanı

                                      reply Yabancı Danışmanı ,

                                      Merhaba Ramia Hanım,
                                      Oturma izniniz bitmeden 1 gün önce bile Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz bu konuda bir sorun çıkmayacaktır.

                                    • reply Mehmet ,

                                      Merhaba,

                                      Ben türk vatandaşıyım. Eşim hali hazırda yabancı öğrenci ikamet izni ile kalıyor iken tanıştık ve evlendik. Şuan hala öğrenci ikamet izni devam ediyor ve süresi bitecek 3 aya.Aile ikamet iznine başvurmamız mı gerekiyor ? Yoksa öğrenci iznini mi uzatmamız ? 2. sorum aile iznine başvurursak eşimin sigortası olması gerekiyor mu ? ben sgklıyım ancak eşimi henüz sgkya kaydettirmedim. Sgk kayıt için benden eşime ait ikamet izni istiyor. ne yapmalıyım ?

                                      • Yabancı Danışmanı

                                        reply Yabancı Danışmanı ,

                                        Merhaba Mehmet Bey,
                                        Aile ikamet izni almanız sizin ve eşiniz için daha faydalı olacaktır sigortanızdan da yararlanabilecektir.

                                      Yorum Yaz

                                      +9 0212 853 99 90