Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı erkek ile evli olan A grubu ülkesi vatandaşı kadına ilk etapta beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir B grubu ülke vatandaşı olan kadına ise bir yıl verilmektedir. B gurubu ülke vatandaşı olan bayan kişi ikinci uzatmada iki,  üçüncü uzatmada da ise beş yıllık bir ikamet izni verilmektedir.

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply Kenan Ayrancı ,

    Merhabalar ben mümkünse eylül başında nikah işlemlerini başlatıp ekim ortası gibi yabancı uyruklu kız arkadaşımla evlenmek istiyorum.evlilk cüzdanını aldıktan sonra mı ıkamet için başvurmalıyım yoksa evlenmeden önce internetten randevu mu almalıyım.? çünkü legal kalma süresini geçirmek istemiyorum

    • reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhabalar Kenan Bey,

      Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

    • reply safoureh ,

      merhaba, İran vatandaşıyım ama 3 senedir Türkiye’De ikamet ediyorum. 20 gün sonra Türk vatandaşı olan biriyle evleneceğim. kimlik ve soy isim değişiklikleri nasıl,nereden ve hangi evraklarla yapılmaktadır? Ayrıca pasaport değişimi için neler yapmam gerekiyor?

      Teşekkürler

    • reply okbs ,

      Merhaba yaklaşık 1 yıl önce yabancı uyruklu eşimle evlendim ona çalışma izni almak istiyoruz ben T.C. vatandaşıyım izin alırken istisna durumları taşıdığımı okudum.Eşim Türkmenistan vatandaşı Türk soylulara verilen izin diye bir şey de okudum sizce izlememiz gereken yol nedir cevabınız için şimdiden teşekkürler.

      • reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhabalar,

        Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

      • reply bayram ,

        merhaba, benim esimde rus yeni evlendik bu soyledikleriniz icin hangi kuruma muracat edecegiz?

        • reply Yabancı Danışmanı ,

          Merhaba Bayram Bey,

          Dilerseniz sizlere oturma izni konusunda danışmanlık hizmeti verebiliriz lütfen iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçiniz.

        • reply Jgg ,

          Merhaba ben kırgız vatandaşıyım burda resmi evlendim 3 aylık geçici günüm bitti napmam gerekir?

          • reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhabalar,

            Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

          • reply Serdar ,

            Iyi günler arkadaşım Kazakistan vatandaşı evlenmek istiyoruz hangi evraklar gerekli ve evlendikten sonra oturum izni almamız gerekiyor mu

            • reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhabalar Serdar Bey,

              Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

            • reply Mehmet ,

              Merhaba kız arkadaşım rus yakında evlenmeyi düşünüyoruz oturum için nereye başvurmam gerekiyor ve ilk etapta ne kadarlık oturum veriliyor

              • reply Yabancı Danışmanı ,

                Merhabalar Mehmet Bey

                Evlilik durumu oldukdan sonra en fazla 3 senelik oturma izni alınabilir. Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

              • reply Emel ,

                Merhaba, ben 2 sene turistik ikamet izni aldım, Azerbaycan vatandaşıyım, İstanbulda kızımın yanında oturdum, en son uzatmaya başvurdum red aldım, gerekçe de yok , tüm evraklar tamamdır ama bana tebligat imzaladılafir, istanbulda kota var dediler. Bende 4 ay cezamı ödedim ge çıkış yaptım. Bir ay sonra şartlı giriş yaptım, 10 gün içinde evlilikten başvuru yaptım,yalnız nikah günüm başvuru gününden 1 hafta sonra verildi. Salı günü nikah yapılacak, perşembe günü ise göç idaresi randevu verdi, 1 gün içerisinde tüm belgeleri tamamlamaya yetişemem sanırım. Bize evrak tamamlama süresi verilir mi sizce? 15-30 gün arasında veriliyor diye biliyorum. Nişanlımın geliri tüm evrakları temin etme sorunu yok, sadece 1 gün içinde alamayız, en fazla pasaport fotokopileri, aile cuzdanı olur.Başvuru tarihinde evli olmamam ama ranvevu gününde evli olmam sorun olur mu? Sonuçta nikah günüm belliydi ama 10 gün değil 15 gün sonra verildi ve ben şartlı giriş yaptığım için 10 gün içinde mutlaka başvuru yapmam gerekiyordu. Bide en son turistik oturma iznim için red aldığım sorun yaşatır mı? Teşekkürler.

                • reply Leyla Kizildag ,

                  Türkiye’ye kaçak giriş yapan bir ailenin kızı TC vatandaşı yeğenimle evlendi- 2 yıl önce. Pasaportunda giriş mühürü yok, kimliği ve pasaportu, evlenme cüzdanı var, nasıl ikamet belgesi alabiliriz? Teşekkür ederim

                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                    Merhabalar Leyla Hanım,

                    Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                  • reply Muhammed ,

                    Merhabalar TC vatandasiyim KKTC de yaşıyorum ve çalışıyorum eşim yabancı uyruklu.Eşim için Türkiye’de oturum izni alma şansımız varmı?

                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhabalar Muhammbed bey,

                      Evet alabilir, Bu konuda sizlere yardımcı olabilirsiniz iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

                    • reply İhsan ,

                      Merhaba ben israil birli bir bayanla evlenmek icin türkiyeye gelmek istiyorum türkiyede evlene bilirmiyiz

                    • reply Fatih ,

                      Ben suriyeli bir bayanla evliyim 1 sene oldu esime vatandaslik almak istiyorum herhangibi biyeremi gitmek lazim ve takip etme de varmis eve gelip kontrol gibi eger varsa nereye muracat ediyoruz yardimci olursaniz tskler

                    • reply Ayhan ,

                      Merhabalar,
                      ben mavi kartlı alman vatandaşıyım eşim fas vatandaşı.
                      Bu yıl fas’ta evlendik.Eşime türkiyede ikamet izni almak istiyoruz hangi evraklar lazım ve bu durumda kaç yılığına ikamet izni veriliyor.
                      Tsk ederim

                      • reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhaba Ayhan bey,
                        Dilerseniz sizlere bu konuda hizmet verebiliriz bizimle iletişim sayfamızdan iletişime geçebilirsiniz.

                      • reply Mehmet ,

                        Eşim Kırgızistan vatandaşı evlendikten sonra 3 ay
                        Kalma süresini aştık 5 ay geciktik giriş çıkış yapması lazım cezasını ödeyip geri gelebilir mi yoksa 3 ay mı beklemesi lazım

                        • reply Yabancı Danışmanı ,

                          Merhaba Mehmet Bey,
                          Duruma göre giriş yasağı alabilir dosyasını incelemek gerekiyor.

                        • reply Ayşe ,

                          Merhaba ben türküm evleneceğim erkek Arakanlı evlenip Türkiye’de yaşamak istiyoruz fakat kimliği Yok pasaportu yok nasıl yapılır bana yardımcı olurmusunuz

                          • reply Yabancı Danışmanı ,

                            Merhaba Ayşe Hanım,
                            Bu durumda olanlar için ayrı bir oturma izni türünü alıp sonra evlilik işlemleri yapılabilmektedir.

                          • reply Türkay ,

                            Merhaba ben Azerbaycan vatandasiyim eşim turk. yarin nikahimiz var. ben turkiyede oturum izni almak icin ne yapmaliyim ve ya nereye gitmeliyim? Onceden tesekkur ederim.

                            • reply Yabancı Danışmanı ,

                              Merhaba Türkay Hanım,

                              Sizlere bu konuda hizmet verebiliriz dilerseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

                            • reply Yaşar ,

                              İranlı bir kiz türkiyede evlense kaç yıl içinde süresiz oturma izni alır yada vatandaşlık hakkı kazanır

                              • reply Yabancı Danışmanı ,

                                Merhaba Yaşar Bey,

                                Evlilik sonrası 3 yıllık en fazla oturma izni alınabilir tek seferde vatandaşlık hakkı için 3 yıl sonunda başvuru yapabilir.

                              • reply Aynura ,

                                Merhaba ben Azeriyim Türkle evlendim. Resmi nigahımızda 2 ay oldu. Eski eşimden olan oğlumu Türkiyeye getiremiyorum. Babası Azerbeycanlı Moskuvada ceza evinde. Oğlum benim üstümde. Ama bir türlü getiremiyorum onu. Babanın imzası lazım diyorlar pasaport çıkartdırmaya. Oğlum şuan Azerbeycanda ellerde annem hasta bakamıyor. Lütfen yardımcı olursunuz çok sevinirim. Teşekkür ederim önceden

                                • reply Yabancı Danışmanı ,

                                  Merhaba babasının cezaevinden iznini alacaksınız yada mahkeme yoluyla çocuğun velayetini üzerinize almanız gerekmektedir.

                                • reply Ibrahim shora ,

                                  Merhaba
                                  Ben israel vatandaşı ve İsrail’de yaşıyorum . Türk ile 13 sene evliğidim bir sene önce boşandık
                                  Türk vatandaşı oğlum var 13 yaşında
                                  Ben nasıl Türk vatandaşı olabilirmiyim !?

                                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                                    Merhaba Ibrahim bey,
                                    Çocuktan dolayı siz vatandaşlık hakkı kazanamıyorsunuz sadece anne ve babadan dolayı Türk vatandaşlığı alınabilir.

                                  • reply Rihna lin ,

                                    Merhaba 8 senedir turkiyede yasiyorum. Cin vatandaşıyım.turkiyede okudum,son 3 senedir calisma izinle calisyorum.turk vatandaşı ile yeni evliyim.calisma izinim ve uzun donem ikamet izinim var.evlilik icin ikamet almam gerekiyot mu ? Veya yabancilar şubesine bildirmem gerekiyor mu ?

                                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                                      Merhaba, Çalışma izniniz varken ikamet alamazsınız, çalışma izni ikamet yerinede geçmektedir.

                                    Yorum Yaz

                                    +9 0212 853 99 90