Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılara bazı gereklilikleri yerine getirdikten sonra ikamet izni hakkı tanınmaktadır. Ancak ilk önce evliliklerini de ispat etmeleri gerekiyor bu nedenle evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini almış olmaları gerekiyor.  Türkiye’ de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı ile evli olan kişiye 3 yıllık bir ikamet izni verilmektedir .

Türk Vatandaşı İle Evli Yabancılar İçin İkamet İzni

İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir. Bu belge internetten arkalı önlü bir çıktı halinde temin edilebilmektedir. Eğer ki yabancılar şube müdürlüğünden temin edilmek istenirse o zaman yalnızca ön yüzünün doldurulması gerekir. Bu bilgilerin doldurulması yalnızca bilgisayar ya da daktilo ile yapılır elle doldurulmaz. Doldurma esnasında pasaport bilgileri istenmektedir. Bir adet fotoğrafınız formun üzerine yapıştırılır.

Pasaportunuzun aslı ile müracaat yapmanız gerekir ancak bir de fotokopisinin yanınızda olması gerekli. Yabancılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize sürelerinin sonunda müracaatlarını yapabilirler.

İstenilen Diğer Belgeler

  • 3 adet fotoğraf ancak burada renkli ve en son hali ile çekilmiş olması gerekir.
  • Evli olduğuna dair belge bu evlilik cüzdanı ya da kimlik fotokopisi olabilir.
  • Eşi ile birlikte müracaat etme şartı.

Evlilikten dolayı Aile ikamet izni almak için danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • reply Berkay ,

    Eşim rus vatandaşı, evlendikten sonra şirketimde sigortalı çalıştırabilirmiyim?3yıllık oturum izni var.Muhasebecim ile görüştüğümde oturumu aldı iseniZ YKN ile sigortasını başlatabiliriz dedi?

    • reply Yabancı Danışmanı ,

      Merhaba Berkay bey,
      Sigortalı çalıştırmak için eşinize çalışma izni alınması gerekiyor bunuda kendisinin değiş çalışacağı yerin başvuru yaparak alması gerekir.

    • reply Emre ,

      Merhaba benim 4 yıldır sevdiğim bir kız var venezüllada ve kısa zamanda türkiye ye getirmek istiyorum evlenmek için annesi babası hayatı kaybetmiş ama ben onu getirmek istiyorum onun için nasıl oturum alabilirim yardımcı olursanız sevinirim

      • reply Yabancı Danışmanı ,

        Merhaba Emre bey,
        Hanım efendi Türkiye’ye geldikten sonra birlikte ofisimize gelirseniz sizlere oturum izni alma konusunda hizmet sunabiliriz.

      • reply Rusia ,

        Merhaba rusyadan geldim evli turk biriyle yasiyorum ondan cocugum oldu kimlik cikwrabilirmiyim çocuğuma

        • reply Yabancı Danışmanı ,

          Merhabalar, Türk birisinin 18 yaş altındaki çoğu ve yeni doğan çocuğu Türk vatandaşlığı alma hakkı vardır.

        • reply Fuat Işık ,

          Merhaba ben Kırgızistan uyruklu bir bayanla evlenmek için müracatımızı yapıyoruz, asıl sorum kadının iki tane çocuğu var 11 ve 15 yaşlarında, resmi nikahımızı yaptıktan sonra çocukları üzerime alabiliyormuyum yani onlara türk kimliği çıkartma imkanım varmı? Şu anda devlet okulunda misafir öğrenci olarak okuyorlar.

          • reply Yabancı Danışmanı ,

            Merhaba Fuat bey,
            Çocukların Türk vatandaşlığı alma hakkı yoktur, Annesi vatandaşlık aldıkdan 3 sene sonra başvuru yapılabilir.

          • reply Mahluge Gasanova ,

            Merhaba, ben Türk vatandaşlığını kazanmış bir Azerbaycanlı Rus vatandaşıyım,Rus vatandaşı olan 32 yaşındaki evli kızım aile bağından dolayı Türk vatandaşı olabilirmi? Teşekkürler.

            • reply Yabancı Danışmanı ,

              Merhabalar, 18 yaş üstündekilerin böyle bir bağdan dolayı başvuru hakkı bulunmamaktadır.

            • reply ali ,

              mrh ben suriyeliyle13 04 2015 evliyim ama eşim pasaportu yok nasıl vatandaşı olacak ikametkah tezkeresi isteniyor yani resmi giriş lazım

            • reply Perviz ,

              Merhaba benim bir arkadawam var Turkiyeden 5yilliq deport olunub geri gelmek isdeyir Turkiyeye nasil yapa bilir ki deportu kalksin

              • reply Perviz ,

                Merhaba men Turk vatandawi ile evliyim bir aydir otuma iznim yok ben nasil oturma izni ala bilirim

                • reply Yabancı Danışmanı ,

                  Merhabalar, Oturma izni alma konusunda sizlere hizmet sunabiliriz dilerseniz bizimle iletişime geçiniz, 0212 853 99 90

                • reply mustafa ,

                  öncelikle merhabalar ben litvanyalı bir kız ile evleneceğim evlendikten sonra ülkemizde yaşaması sıkıntı olacakmı gir çık yapması gerekecek mi

                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                    Merhaba Mustafa Bey,
                    Evlilik sonrası Türkiye kalması için gereken işlemler konusunda dilerseniz sizlere hizmet verebiliriz. Lütfen bizimle iletişime geçiniz.

                  • reply aysu ,

                    merhaba. ben kazakistan vatandaşıyım, fakat türk vatandaşıyla evlendik. nişanlıydık, ama bazı durumlardan dolayı cezaevinde evlendik, hala tutuklu şuan. ve benim aile ikameti alabilir miyim? şuan eğitimimden dolayı oturma iznim. ama bitmek üzere. aile ikameti için eşimle birlikt başvurma şartı vardır. başka yolu var mıdır ??
                    yardımcı olabilir misiniz??

                    • reply Yabancı Danışmanı ,

                      Merhaba Aysu hanım, Sabıka kaydı olanlar için aile ikameti alınamamaktadır maalesef.

                    • reply mehmet salih aydın ,

                      Merhaba ben 4 yıldır suriyeli eşimle evliyim ve 2 çocuğumuz var eşime türk kimliği nasıl alabilirim
                      kendinde şu an geçici koruma kimliği var

                    • reply Kenan ,

                      Merhaba ben Kenan Yersiz benim eşim Suriye vatandaşı 3 yıllık ikamet izni var. Bu arada annesi babası Suudi Arabistan da benim yanıma gelmek istiyorlar nasıl onlara izin alacam lütfen Bilgi edinmek istiyorum saygılarımla

                    • reply Bahar ,

                      Merhaba bn turk vatandasiyim ama azerbeycanda evlendim esim turk vatandasligi alabilir mi turkiyede

                      • reply Yabancı Danışmanı ,

                        Merhaba Bahar Hanım,
                        Evlilik süreniz 3 senesi dolduktan sonra vatandaşlık başvurusu yapılabilir, dilerseniz başvuru işlemleri konusunda hizmet sunabiliriz.

                      • reply Levi ,

                        merhaba eşimle yurtdışında evlendim türk konsolosluguna tescillettik… bi sebepden dolayı ülkeme döndüm. eşimde 1 ay sonra gelecek…eşimin benimle burda ikamet etmesini istiyorum,nasıl bi yol izlememiz gerek..teşekkür ederim

                        • reply Yabancı Danışmanı ,

                          Merhabalar, Siz Türkiye’de olmadan kendisine aile ikamet izni alınamaz ama turistlik amaçlı olınabilir.

                        • reply gokhan ,

                          merhaba.esim fransiz 2 sene tr de oturma izni aldik.su an maddi durumlardan dolayi ikamet iznini yenilemekte 45 gun geciktik.2 senemiz doldu.tekrar 1 senelik almamiz lazim ama 45 gun gecikmeden dolayi yapmiyorlar .ne yapmamiz gerekiyor.

                          • reply Yabancı Danışmanı ,

                            Merhaba Gökhan bey, Aile ikamet izniniz var ise çıkış giriş yapmadan yeniden başvuru yapılabilir.

                          • reply selim ,

                            merhaba ben 3 yıldır evliyim irak vatandaşı le ikemet almak için ne yapmalıyım yalnız çıkış ve giriş ısıtıyorlar ama çok zor yapamayız lütfen yardimçi olun😔

                          • reply Yavuz ,

                            Merhabalar,Gürcistan uyruklu kız arkadaşıma oturma izni almak istiyorum bunun için ne tür işlem ve ne tür belgeler hazırlayıp nereye başvuru yapmam gerekir,maliyeti ne kadar olur yardımcı olursanız sevirim.

                            • reply Yabancı Danışmanı ,

                              Merhaba Yavuz bey,
                              Sizlere bu konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarı dilerseniz bizimle iletişime geçin sizlere detaylı bilgi verelim, 02128539990

                            • reply Aynura ,

                              Merhaba ben Azeriyim Türkle evlendim. Resmi nigahımızda 2 ay oldu. Eski eşimden olan oğlumu Türkiyeye getiremiyorum. Babası Azerbeycanlı Moskuvada ceza evinde. Oğlum benim üstümde. Ama bir türlü getiremiyorum onu. Babanın imzası lazım diyorlar pasaport çıkartdırmaya. Oğlum şuan Azerbeycanda ellerde annem hasta bakamıyor. Lütfen yardımcı olursunuz çok sevinirim. Teşekkür ederim önceden

                              • reply Yabancı Danışmanı ,

                                Merhaba babasının cezaevinden iznini alacaksınız yada mahkeme yoluyla çocuğun velayetini üzerinize almanız gerekmektedir.

                              • reply Ibrahim shora ,

                                Merhaba
                                Ben israel vatandaşı ve İsrail’de yaşıyorum . Türk ile 13 sene evliğidim bir sene önce boşandık
                                Türk vatandaşı oğlum var 13 yaşında
                                Ben nasıl Türk vatandaşı olabilirmiyim !?

                                • reply Yabancı Danışmanı ,

                                  Merhaba Ibrahim bey,
                                  Çocuktan dolayı siz vatandaşlık hakkı kazanamıyorsunuz sadece anne ve babadan dolayı Türk vatandaşlığı alınabilir.

                                • reply Rihna lin ,

                                  Merhaba 8 senedir turkiyede yasiyorum. Cin vatandaşıyım.turkiyede okudum,son 3 senedir calisma izinle calisyorum.turk vatandaşı ile yeni evliyim.calisma izinim ve uzun donem ikamet izinim var.evlilik icin ikamet almam gerekiyot mu ? Veya yabancilar şubesine bildirmem gerekiyor mu ?

                                  • reply Yabancı Danışmanı ,

                                    Merhaba, Çalışma izniniz varken ikamet alamazsınız, çalışma izni ikamet yerinede geçmektedir.

                                  Yorum Yaz

                                  +9 0212 853 99 90