120 gün kısıtlamasından dolayı ikamet iptali kaldırıldı

göç idaresi
Türkçe

Bilindiği gibi Türkiye’de ikamet izni alan yabancılar 1 yıl içerisinde toplamda 120 gün yurt dışında ikamet ettikleri taktirde ikamet izinleri iptal edilmekteydi. Geçen hafta yayınlanan yeni düzenle ile birlikte artık 1 yıl içersin de yurt dışında kalınma süresi ile ilgili bir kısıtlama hükmü kalmamıştır dolayısıyla artık bu sebepten dolayı ikamet izinleri iptal olmayacaktır. Fakat bu konuda ki en önemli husus 13 Ağustos 2016 tarihinden sonra ikamet izni alanlar için geçerli olacaktır. Başvuru tarihleri değil ikamet kartının düzenlenme tarihi önemli bir husustur.

English

If you have residence permit from Turkey before when you stay 120 days out of Turkey your permit was cancel in 1 year. But now if you take after 13 Agust 2016 residence permit, there is a no limit for stay out of Turkey.

 

 

 

Oturma İzni İşlemleri Süreci

Yabancıların Oturma İzni İşlemleri Süreci

Yabancılar kısa dönem ve uzun dönem olmak üzere oturma izni alabilirler.

Yabancıların Kısa Dönem Oturma İzni için izlemeleri gereken yol

Türkiye’de mülk sahibi olan yabancı kişilere ve ticari faaliyet yürüten yabancılara 1 yıl süreyle oturma izni verilmektedir. Ülkemizde iş kuracak, ticari faaliyette bulunacak ve taşınmazını olduğunu belgeleyen yabancılar Göç İdaresi Müdürlüğü’ne ilgili belgelerle başvurmaları gerekmektedir.

  • İlk defa oturma izni başvurusu yapacak yabancılar
  • 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Pasaport veya pasaport yerine geçebilen ilgili belge ve belgenin fotokopisi
  • Türkiye’de kalacağı süre içersinde maddi açından gerekli imkana sahip olduğuna dair beyanda bulunması istenir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan temin edilmiş provizyon belgesi
  • Sağlık sigortasını gösteren belge
  • Satın aldığı konutun kendisine ait olduğunu kanıtlayan belge
  • Genel Sağlık Sigortasına başvuru yaptığına dair belge 

Yabancıların Uzun Dönem Oturma izni için izlemeleri gereken yol

Yabancılar Türkiye’de uzun dönem oturma izni alabilmek için en az 8 yıl kesintisiz ikamet etmiş olmaları gerekmektedir. İkamet durumuyla ilgili belgelerli Göç idaresine teslim ederek işlemlere başlanır.

  • Başvuru için
  • İzin formu
  • Pasaport
  • İzin belgesi
  • İki adet fotoğraf
  • Sağlık sigortası
  • Adli sicil kaydı
  • Satın aldığı konutun kendisine ait olduğunu kanıtlayan belge
  • Türkiye’de kalacağı süre içersinde maddi açından gerekli imkana sahip olduğuna dair beyanda bulunması istenir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan temin edilmiş provizyon belgesi

vc_row]

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

[/vc_row]

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü

Birçok kişi belki ismini televizyon ve gazetelerden duymuştur özellikle de son dönemlerde yaşanan bu mülteci olaylarından sonra daha sıkça anılmaya başlamıştır. Bu yazımda sizlere göç idaresi genel müdürlüğü hakkında bir paylaşım yapmak istedim. Günümüzde baktığınız zaman göç hareketleri artık uluslar arası bir anlam kazandı. Yalnızca göçle değil beraberinde kültürel boyutlarıyla da uğraşmaktalar.  Bu sayede de ülkemizde kurum olarak gündemin başlarına yerleştirilmiştir. Sözde insanların hareketlerini konu aldığı içinde politikalarını ona göre düzenlemişlerdir.

göç idaresi genel müdürüğü

Bilindiği üzere ülkemiz önemli göç yolları üzerinde yer almaktadır bu nedenle de bir hayli hareketli bir mülteci akını vardır göç idaresi işte bu noktada ülkemizde bulunan mülteci ve ilticacıların ve beraberinde ülkemizde yaşayan yabancıların bir düzen ekseni çerçevesinde hareket etmesini sağlamaktadır. Ülkemize bir yıl boyunca giriş çıkış yapan yabancı ülke vatandaşlarının sayısı yaklaşık olarak 30 milyon civarındadır ve bunlarında 400 bin kadarı ülkemizde ikamet etmektedir.  Ülkemiz konum ve coğrafya itibariyle de doğu ile batının birleştiği doğal bir köprüdür bu nedenle de bir hayli büyük öneme sahiptir.  Ülkemiz göç yolları başta olmak üzere rahatlık bakımından da oldukça refaha sahip olduğundan dolayı hedef ülkeler arasında gösterilmektedir.

Bu yüzden göç idaresi bu yolların tamamında etkin bir yönetim politikası hedeflemektedir. Görev alanları ise strateji ve de güncel politikalar geliştirip bu politikaların aynı zamanda uygulanmasını sağlamaktır. Nitelikli bir personel yapısı vardır ve son dönemlerde de kurulmuş olan en etkin kurumlar arasında başı çekmektedir.

Soru ve Sorunlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Canlı Destek sistemimizden, telefon numaralarımızdan ya da ofisimizden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.